Tehnička škola Čakovec: Willkommen in EMCO

Poduzeće EMCO MAIER Ges.m.b.H., firma koja proizvodi horizontalne CNC tokarske strojeve, vertikalne CNC obradne centre i CNC strojeve za višeosnu obradu te univerzalne glodalice i tokarske strojeve koji mogu biti ciklično upravljani, otvorilo je u petak, 11. studenoga 2016. godine u svojoj tvornici u Salzburgu, svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje.

Osim CNC strojeva za industriju, EMCO MAIER Ges.m.b.H. proizvodi i strojeve za edukaciju u školama. Tehnička škola Čakovec u svojim laboratorijima u odgojno-obrazovnom radu koristi 4 stroja poduzeća EMCO – dvije CNC tokarilice EMCO TURN 55 i dvije CNC glodalice EMCO MILL 55. TO je bio i jedan od razloga što je pozivnica za posjet tvornici stigla i u našu školu.

Posjet poduzeću u Austriji organiziralo je poduzeće MTH STROJEVI d.o.o., zastupnik za EMCO MAIER Ges.m.b.H na području Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine.

U tvornici su se mogli vidjeti izloženi CNC strojevi i na licu mjesta sam se mogao uvjeriti u kvalitetu proizvoda. Imao sam priliku proći i kroz proizvodni pogon gdje sam vidio način na koji se sklapaju CNC strojevi, od početne do završne točke.

Nova znanja stečena tijekom ovog posjeta Austriji upotrijebit ću u nastavnom procesu iz strojarske grupe predmeta, a kratak izvještaj kolegama iz stručnog vijeća slijedi za koji dan. (Perica Hajdarović, mag. ing. mech.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije