Tulum s(l)ova u Osnovnoj školi Prelog

>> TULUM S(L)OVA U OSNOVNOJ ŠKOLI PRELOG

Tulum s(l)ova projekt je Udruge školskih knjižničara kojim se na originalan način potiče čitanje iz užitka naglas. Namijenjen je učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih te prvih i drugih razreda srednjih škola, a nastavlja se i ove godine u Osnovnoj školi Prelog.

Tulum s(l)ova je spoj noćnih čitateljskih susreta u školskim knjižnicama i čitanja na javnim mjestima, ustanovama, udrugama i poduzećima. Tako smo se u petak, 4. studenog 2016. u večernjim satima okupili u školskoj knjižnici. Nakon što smo odredili pravila ponašanja i odgledali igrani film Maleficent, krenuli smo sa najvažnijom aktivnošću večeri – ceremonijalno čitanje odabranih pjesama i ulomaka tekstova po izboru učenika.

Uz upaljene svijeće i opuštenu atmosferu učenici su svojim čitanjem dodali dostojanstvenu notu čitalačkoj večeri. Uslijedio je zabavni dio – kviz iz opće kulture i društvena igra Pictionary koja je izazvala valove smijeha te prizvala natjecateljski duh u učenicima.

Večer ne bi bila potpuna bez pjesme i plesa u kojem su učenici uživali, a završila je u virtualnom okruženju – povezivanjem sa školskom knjižnicom Osnovne škole Ante Starčevića iz Rešetara putem skypea. Program Tuluma s(l)ova u OŠ Prelog je pripremila i uspješno vodila naša knjižničarka Rebeka Šavora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije