Kontakt policajci PP Prelog učenicima predstavili svoje zanimanje

U sklopu Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja predstavnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec, Ferid Kašmo i kontakt policajci Policijske postaje Prelog, Spomenko Gojsek i Zdenko Hrgović predstavili su svoja zanimanja najmlađim polaznicima Područne škole Držimurec.

U utorak, 25. listopada posjetili su učenike prvih i drugih razreda, te im održali zanimljiva i edukativna predavanja. Program predavanja sastojao se od dva dijela. U prvom dijelu predstavnik PUZS-a, kroz animiranu projekciju učenike je upoznao s načinom pravilnog ponašanja u njihovim svakodnevnim aktivnostima s ciljem suzbijanja rizičnih događaja nenamjernog izazivanja požara.

Posebno su upozoreni na postupke koji im mogu spasiti život u slučajevima izbijanja požara u kući ili školi. Ujedno, upoznati su osnovnim postupcima zaštite prilikom poplava, potresa ili drugih elementarnih nepogoda.

U drugom dijelu, policijski službenici kroz edukativno predavanje učenike su upoznali s dužnostima i obvezama policije prilikom dolaska na mjesto nesreće. Prikladno njihovom uzrastu, upozoreni su na opasnosti koje ih vrebaju u njihovom domu, na putu do škole, te kako ispravno postupiti kako bi izbjegli neželjene i štetne posljedice. Tijekom predavanja učenici su se podsjetili na važnost brojeva žurnih službi (192,193,194 i 112), kao i na štetne posljedice zlouporabe tih brojeva.

Nakon predavanja, u školskom dvorištu razgledali su vatrogasno vozilo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Držimurec – Strelec, kao i službeno policijsko vozilo, te opremu koju koristi policija u svakodnevnom radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije