4.a III. OŠ Čakovec čuva i njeguje zavičajni i domovinski identitet

>> 4.a III. OŠ Čakovec čuva i njeguje zavičajni i domovinski identitet

Međimurska županija, Veleučilište Čakovec u suradnji s Knjižnicom Nikola Zrinski Čakovec organizirala je pričaonicu u prostorima Knjižnice – Dječjeg odjela, na temu Čakovečke legende. Na izvanučioničku nastavu u Knjižnicu Nikola Zrinski stigli su učenici 4. a III. OŠ Čakovec s razrednicom Zdenkom Novak.



Nakon čitanja legendi studentice – volonterke pripremile su radionicu u svrhu obilježavanja obljetnice Sigetske bitke i smrti Nikole IV. Zrinskog Sigetskog. Učenici 4.a bili su pažljivi slušatelji i aktivni sudionici pričaonice i radionice. Sa zanimanjem su slušali i učili o povijesti našeg grada/zavičaja. Uz uspješno vodstvo prisjetili su se i ponovili tko je bio Nikola Zrinski Sigetski, o kojem su učili na nastavi Prirode i društva u prošloj školskoj godini.



Voditeljicama radionice rado su pokazali svoje znanje o važnoj povijesnoj ličnosti našeg grada i zavičaja. Mali čuvari zavičajnog i domovinskog identiteta prezentirali su studenticama igru Osvoji rubin koju su sami osmislili prema legendi Čuvarica bunara u okviru projekta Malih građana, Povratak čakovečke čuvarice bunara.

Prezentacija igre održana je na mjestu gdje je Čuvarica čuvala vodu, kod bunara u Starom gradu Zrinskih. Na putu od knjižnice do Starog grada učenici su imali prilike razgledati logor vitezova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije