Gospodarska škola – Stručna ekskurzija u Toskani

>> Gospodarska škola – Stručna ekskurzija u Toskani

U okviru projekta Agroeduca (Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II), vrijednog više od 2,5 milijuna kuna, nastavnici Gospodarske škole, kao nositelja projekta, te nastavnici škola patrnera Prirodoslovne škole Karlovac i Srednje škole Bedekovčina, početkom rujna sudjelovali su u stručnoj ekskurziji u Toskanu.

U sklopu stručnog usavršavanja tijekom četverodnevnog putovanja posjetili su vinariju Vinakras u Sežani poznatu po kvalitetnim i priznatim vinima, među kojima se ističu arhivsko vino Teranton, Teranov liker i crveni pjenušac. Uz stručno vodstvo sudionici ekskurzije razgledali su podrum i uz vođenu degustaciju upoznali se s tehnologijom proizvodnje vina, likera i pjenušca.

Posjet jednom od najvećih rasadnika ukrasnog bilja u Toskani, Sandro Bruschi vivaio, te obiteljskom masliniku i vinogradu u kojem se proizvodi vino, maslinovo ulje i acceto balsamico, omogućio je nastavnicima razmjenu iskustava, nove ideje, ali i drugačiji pogled na vođenje obiteljskih gospodarstava.

Turistički dio putovanja obuhvatio je posjet Bologni, najstarijem sveučilišnom gradu, Nacionalnom parku Cinque Terre, jednom od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta, Firenci, glavnom gradu Toskane i kolijevci renesanse, te simpatičnom gradu Lucci.

Tom ekskurzijom nastavnici su završili još jedan oblik stručnog usavršavanja i edukacije koje će im pomoći u prenošenju novih znanja svojim učenicima polaznicima stručnog osposobljavanja.

Najnovije