Gi-Baj-Mo, Erasmus + projekt Gospodarske škole

>> Gi-Baj-Mo, Erasmus + projekt Gospodarske škole

Erasmus+ projekt Gi-Baj-Mo: Stručna praksa u Sloveniji – Stručna praksa u poduzeću ‘Ocean Orchids’

Grupa učenika Gospodarske škole odradila je tijekom srpnja 2016. stručnu praksu u poduzeću Ocean Orchids u Dobrovniku u Sloveniji. Naprednu proizvodnju orhideja upoznali su u vrhunskom ambijentu staklenika koji proizvodi dva milijuna orhideja godišnje za europsko tržište.

Suradnja s ovim proizvođačem orhideja traje već nekoliko godina i izuzetno je zadovoljstvo imati u blizini takav dragulj biljne proizvodnje gdje učenici sudjeluju u proizvodnom procesu. U slobodno vrijeme učenici su upoznali gradove i prirodu Prekmurja.

Učenici ove grupe, koja je stručnu praksu obavljala od 17. srpnja. 2016. do 30. srpnja. 2016., bili su: Lea Ciglarić, Ines Rustić, Mitra Ignac, Patrik Radiković, David Ivančić, Dominik Lovrenčić i Nikola Balog, a pratile su ih profesorice Biserka Vojnović i Dunja Geršak.

Stručna praksa u hotelu ‘Vivat’

Učenice Gospodarske škole zanimanja cvjećar, Renata Šečić, Karla Fileš, Eva Tisaj, Sara Hunjadi i Nikolina Ignac, uključene u projekt Gi-Baj-Mo, zajedno s profesoricom Karmelom Radošević obavljale su stručnu praksu u hotelu ‘Vivat’ u Moravskim Toplicama u trajanju od 3. do 30. srpnja 2016. godine.

Osim izrade aranžmana, dekoriranja interijera i održavanja lončanica u hotelu, učenice su obišle i upoznale kulturne i povijesne znamenitosti Gornje Radgone, Bad Radgersburga, Murske Sobote, Lendave i Maribora. Učenice su posjetile rasadnik trajnica ‘Adamić’, Vrtni centar ‘Kurbus’ i tropski vrt u ‘Ocean Orchid’, tvrtke s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji cvijeća i vrtnog sadnog materijala, dendro bilja i voća. Upoznale su se s njihovim radom i poslušale savjete i iskustva stručnjaka na terenu.

Učenici su, zahvaljujući ovom projektu, završili još jedan oblik stručne prakse s ciljem usavršavanja i usvajanja novih sadržaja te razvijanja vještina u izradi aranžmana kao i vještina dekoriranja. Stekli su iskustvo radom izvan Hrvatske, upoznali se sa slovenskim jezikom, načinom života, običajima i s kulturnim znamenitostima Prekmurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije