Suradnja Srednje škole Prelog i Terma Sveti Martin omogućuje siguran posao

U ponedjeljak je u Hotelu Golfer u Termama Sveti Martin održana Konferencija za novinare s temama; Suradnja srednje škole Prelog i Terma Sveti Martin, Predstojeći upisi u 1. razred Srednje škole Prelog za ugostiteljska zanimanja i Mogućnosti stipendiranja i zapošljavanja nakon školovanja.

Govorili su Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog i Jelena Berečić, direktorica hotelskog poslovanja Terma Sveti Martin.

Ravnatelj Gregur je kazao kako je suradnja njegove škole s Termama Sveti Martin vrlo dobra te da škola učenike osposobljava za zanimanja koja su potrebna u Termama Sveti Martin kao i za turizam u Hrvatskoj. Škola će ovih dana u 1. razrede upisati 36 učenika za zvanje kuhar, 12 za konobara, 12 za slastičara, 6 za pomoćnog kuhara i 24 turistička komercijalista.

Naglasio je kako Srednja škola Prelog učenike ne osposobljava za burzu nego za posao, a to ne samo danas, nego uvijek ima cijenu i mnogo znači. – Učenici, razmislite. Imate školu, posao i budućnost u Međimurju, poruka je ravnatelja Gregura svima onima koje zanimaju ugostiteljstvo i turizam i upravo su završili osnovno školsko obrazovanje.

Berečić je isto tako kazala kako je suradnja Terma Sveti Martin sa Srednjom školom Prelog vrlo dobra te učenici koji žele vrlo lako mogu nakon školovanja posao pronaći u termama. Posebno je naglasila kako učenici koji s termama imaju ugovor o praktičnom osposobljavanju mogu dobiti stipendiju, te preko ljeta raditi i zaraditi.

Svi koji se zaposle u Termama Sveti Martin posao imaju osiguran svih 365 dana u godini što je ogromna prednost na destinacije gdje se radi sezonski. – Želimo zaposliti ljude s ovog područja. Bez ljudi ne možemo i stoga ulažemo u mlade ljude. Bitno je da se mladi zainteresiraju za raditi u termama gdje mogu dobiti stipendije za školovanje a nakon što završe obrazovanje imaju kod nas siguran posao, naglasila je Berečić.

Osim učenika i onih koji završe Srednju školu Prelog, terme zapošljavaju i druge ugostiteljske radnike, a Berečić je zanimljivim izdvojila kako se mnogi od onih koji su od njih otišli raditi u inozemstvo, sada vraćaju u terme obogaćeni novim iskustvima i saznanjima i zadovoljni što rade blizu svojih domova i kuća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije