FOTO: Dan škole i 10. godišnjica Eko-škole

>> Dan škole i 10. godišnjica Eko-škole

Dan škole je poseban dan za svaku školu gdje učenici pokazuju svoje talente, iskazuju svoj uloženi trud u ono što vole i uživaju i pokazuju što ih čini posebnima. I ove godine mnoštvo sadržaja nije izostalo.

Da priredba bude dinamična, vedra i puna dječjih osmjeha zaslužne su učiteljice Mirjana Bregović, Valentina Bogdan, Monika Turk, Spomenka Vincek i Anđelka Klemenčić, koje su pune elana i entuzijazma tokom cijele godine pripremale učenike za taj važan dan.

Veliki i mali zbor pokazao je svoje glasovne sposobnosti koje su odzvanjale holom škole. Mali recitatori su nam svojim umijećem približili ljeto i ljetne praznike.

A plesačice i folkloraši pokazali su plesno, pjevno umijeće uz svirku tamburaške sekcije, kojoj je pomogao i vanjski suradnik Matej Ščavničar.

Ovaj dan škole poseban je i po tome što je škola obilježila 10. godišnjicu Eko-škole i dodjele zlatnog certifikata. To je priznanje za deset godina neprekidnog statusa Eko-škole, čiji smo dio od 2006. godine. Svake godine odabiremo glavnu temu koja nam je polazište u eko aktivnostima pa smo kroz ovih deset godine naučili kako sortirati smeće, kako uštedjeti struju, vodu i energiju, koji je zdrav način života i pravilna zdrava prehrana te kako to znanje prenijeti i drugima u svojoj okolini.

Kako bismo stekli taj prestižni naslov trebali smo ispuniti postavljene kriterije koji znače svakodnevnu brigu za naš okoliš i svijet u kojem živimo, naglasio je ravnatelj Tomislav Paljak te napravio kratki osvrt na godinu i aktivnosti koje su se provodile te nagradio zaslužne pohvalama. Završetak priredbe bio je u eko duhu u kojem škola djeluje te su svi otpjevali eko himnu “Raduj se i sretan budi, sortiraj pa Zemlju ljubi.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije