Djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje posjetili bunjevačke Hrvate

Djelatnici čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje posjetili su u organizaciji svoje sindikalne podružnice Sindikata Preporod pokrajinu Vojvodinu.

U dvodnevnom obilasku najznačajnijih gradova Vojvodine i upoznavanje kulturne baštine toga kraja, djelatnike Centra primio je generalni konzul Republike Hrvatske u Republici Srbiji Velimir Pleša sa suprugom. Djelatnici Centra bili su njihovi gosti.

Generalni je konzul djelatnike primio u hrvatskom selu Tavankut Donji. Tu su se djelatnici najprije upoznali s time kako žive bunjevački Hrvati u Bačkoj i tko su zapravo bunjevački Hrvati. Nakon upoznavanja s tradicijom izrade slika od slame, djelatnici Centra su zajedno s gospodinom Plešom i predstavnicima tamošnjih Hrvata zajedno posjetili etno-salaš Balažević, čiju su obnovu pomogli mnogi pojedinci i hrvatske institucije.

Tu je priređen izvrstan tipičan bunjevački ručak, kušali su se domaći sokovi, a posjetitelji iz Čakovca su saznali mnoge pojedinosti i prošlosti i sadašnjosti bunjevačkih Hrvata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije