U Srednjoj školi Čakovec obilježen Dan Europe kvizom općeg znanja

>> U Srednjoj školi Čakovec obilježen Dan Europe kvizom općeg znanja

Dan Europe obilježava se 9. svibnja još od 1985. godine kada je na Milanskom summitu u znak sjećanja na Schumannovu deklaraciju upravo taj dan proglašen Danom Europe.

Učenici fakultativne grupe Europsko građansko društvo Srednje škole Čakovec pod vodstvom prof. Mladena Tote su u ponedjeljak, u dvorani Srednje škole Čakovec na zabavan i edukativan način obilježili dan na koji je prije 65 godina osnovana preteča današnje Europske unije.

U prostorijama škole održan je drugi EU kviz za učenike srednjih škola Međimurske županije u organizaciji Srednje škole Čakovec i EDIC Centra Čakovec. Na kvizu je sudjelovalo 68 učenika iz četiri međimurske srednje škole koji su bili raspoređeni u 13 ekipa koje su se borile za vrijedne nagrade – kupanje na moru, poklon bonove u restoranu, ulaznice za kino, cjelodnevne karte za Toplice sv. Martin te majice, kape i ruksake.

Na ponešto drugačijem kvizu koji je održan po modelu i pravilima britanskih pub kvizova, u veseloj i opuštenoj atmosferi, učenici su pogađali u kojem gradu je fotografiran pojedini europski selfie, iz kojih država su pojedine narodne nošnje, u kojim klubovima igraju poznati nogometaši i kako se zovu ravnatelji međimurskih srednjih škola ili pak kako se zovu europske pjesme čiji su audio zapis čuli.

Učenici su trebali pokazati i svoje vještine, od vještine ispijanja cole slamčicama ili pak plesne vještine gdje je publika odlučila o pobjedniku ovisno o jačini pljeska kojim je nagradila natjecatelje.

Nakon 70 minuta odlične zabave i puno pokazanog znanja od strane svih ekipa, najsretnija, najspretnija i mrvicu bolja od svih, bila je ekipa “Muraken Gym” učenika Srednje škole Čakovec kojoj želimo dobar provod na moru te uživanja u delicijama restorana Rustica. Članovi ekipe “Sunčeka” će uživati u cjelodnevnom kupanju u Toplicama sv. Martin, a članovi ekipe “Žigu Bigule” uživat će na jednoj od predstava u sklopu programa ČČ.

Nagrade su osigurale Srednja škola Čakovec, EDIC Centar Čakovec te turistička agencija Jakopić travel, kojima ovim putem zahvaljujemo. Nadamo se da se iduće godine ponovno vidimo i da će biti još zabavnije i da će se okupiti još više srednjoškolaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije