Gimnazijalke brončane na državnom natjecanju

>> Gimnazijalke brončane na državnom

Završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava za šk.god. 2015./2016. održana je u Poreču od 27. – 29.travnja. Predstavnici na tom natjecanju su bili i stolnotenisači i stolnotenisačice Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Tražio se najbolji u konkurenciji 6 ekipa, pobjednika poluzavršnih natjecanja. Naše su djevojke natjecanje započele susretima u grupi B.

Prvi susret završio je porazom od 1. gimnazije iz Zagreba te pobjedom nad ekipom Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića iz Makarske.

Upravo ova pobjeda dovela ih je u polufinale protiv jake ekipe Srednje škole Duga Resa, koja je bila prejaki protivnik i kasniji državni prvak u konkurenciji djevojaka. Poraz rezultatom 3:0 značio je borbu za broncu. Ovu vrlo važnu utakmicu naše su cure morale odraditi najbolje što znaju. Važan susret odigrala je Dora Cividini s najboljom protivničkom stolnotenisačicom. Odlična igra i borbenost dovele su do pojedinačne pobjede i izjednačenja u ukupnom skoru, a pobjedu za broncu osigurala je sigurnim nastupom Marta Cividini.

Za “Gimnazijalac” su na natjecanju sudjelovale Dora i Marta Cividini, Eva Kolarek i Laura Horvat, a voditelj ekipe je bila Suzana Trupković, prof.mentor.

Mladići pod vodstvom prof. Gorana Karamarkovića imali su vrlo težak zadatak pokušati osvojiti medalju, no konkurencijia na muškom turniru je bila izuzetno jaka. Slobodno možemo reći da smo gledali posebno kvalitetan stolni tenis, tako da su imali težak put. U grupi su zabilježili poraze od ekipa Dugog Sela i Osijeka od 3:1 te tako ostali peti u ukupnom poretku. Prvo mjesto je osvojila ekipa Športske gimnazije iz Zagreba pobjedom nad Srednjom školom Dugo Selo.

Ekipu “Gimnazijalca” su činili Ivan Mikac, Marko Lovrek, Ivan Lovrek i Mašan Sredanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije