Istraživački rad iz biologije učenica ETŠ-a najbolji u državi

>> ISTRAŽIVAČKI RAD IZ BIOLOGIJE UČENICA ETŠ-a NAJBOLJI U DRŽAVI!

Na državnom Natjecanju iz Biologije održanom u Kalinovcu od 21. do 24. 4. 2016., najboljim u kategoriji istraživačkih radova proglašen je rad Lucije Marković i Eve Perčić, učenica prvog razreda ekonomske gimnazije. Njihova je mentorica Željka Kadi, prof. savjetnik.

Istraživačkim radom ‘Mjere za suzbijanje španjolskih puževa (Arion vulgaris)’, koji su provele u eksperimentalnim uvjetima u biološkoj učionici u svojoj školi, dokazale su učinkovitost mjera suzbijanja puževa kao što su; limeni L-profil, bakrena žica, začinske biljke bogate eteričnim uljima poput ružmarina, Feramoll granule koje nisu iz kategorije otrova te metoda ‘privuci i ukloni’ (zamke s pivom, crijep i sl).

Sve ove mjere uspješno zaustavljaju puževe u kretanju prema omiljenoj hrani i u skladu su s kriterijima održivog razvoja. Iznimnost rada prepoznaje se i šire: Lucija i Eva odabrane su da kao predstavnice Republike Hrvatske svoje istraživanje predstave sljedeće godine na međunarodnom natjecanju International Conference of Young Scientists (ICYS).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije