Iz SŠP-a: Mi smo prvaci!

Pri završetku natjecanja sa školske, županijske i međužupanijske razine stižu nam sjajni rezultati učenika koji su se plasirali na državna natjecanja. U ovom trenutku mentori i učenici daju sve od sebe kako bi se što kvalitetnije pripremili za natjecanja, a radi se o više područja:

Regionalno natjecanje Gastro 2016. bilo je održano u Karlovcu. Natjecanje je to učenika turističko-ugostiteljskih škola u 8 disciplina, 5 gastronomskih i 3 turističko-hotelijerske.

Uz brojne odlične rezultate postigli smo i dva vrijedna posebnog spomena: učenica 4.THK razreda Tea Čavlek osvojila je izvrsno 3. mjesto u disciplini Posluživanje menija te je tako osvojila izravni plasman na državno natjecanje. Njezin je mentor stručni učitelj Josip Bajsić.

U disciplini Hladni slani izložak učenica 3.KU razreda Patricija Srša također je osvojila 3. mjesto i osigurala sudjelovanje na državnom natjecanju pod mentorstvom Krunoslava Tilošanca.

I jednoj i drugoj ekipi želimo puno sreće i uspjeha na državnom natjecanju Gastro 2016. koje će se održati u Makarskoj!

***************

Natjecanje Mladi poduzetnik podrazumijeva primjenu znanja iz sljedećih nastavnih predmeta: poduzetništvo, marketing, poslovne komunikacije, strani jezik s dopisivanjem, računovodstvo, društveno odgovorno poslovanje i informatika.

Naše cure iz 4.EK razreda Monika Novak, Lara Šestan i Klara Radmanović zaslužne su što među 11 škola na razini Republike Hrvatske svoje mjesto zauzima i Srednja škola Prelog zahvaljujući stručnosti nastavnika i vrhunskoj pripremljenosti učenica koje će nas dostojno predstavljati na državnom natjecanju u Zagrebu od 26. do 29. travnja ove godine. Mentorstvo potpisuje profesorica Mirela Petković.

Drage cure, sretno!

****************

Rezultati Županijskog natjecanja iz biologije su također iznimni. Na državno natjecanje pozvani su Julia Jelena Toplak i Lovro Rašan.

Prema riječima njihovog mentora Miše Rašana ovo je prvi put u povijesti natjecanja iz biologije da je jedna učenica (naša Julia Jelena Toplak!) odabrana u obje kategorije – znanje i istraživački rad, dok će Lovro Rašan sudjelovati na Državnom natjecanju u kategoriji istraživački rad. Čestitke!

*****************

Članovi komisije školskog natjecanja učenika pekara su između ostalog ocjenjivali pravilnu upotrebu sredstava za rad, higijenu rada, točnost izrade proizvoda, kreativnost analize gotovog proizvoda. Učenik 3.SKP razreda, Rinor Čočaj, osvojio je najviše bodova te se plasirao na državno natjecanje učenika pekara koje će se 21. i 22. travnja održati u Zadru. Mentorica je Jasminka Kalšan.

Svim učenicima i mentorima želimo puno uspjeha. Vi ste naši prvaci!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije