Državna smotra LiDraNo: Severina pokorila Šibenik

Ovogodišnja državna smotra LiDraNo za osnovne škole održala se od 4. do 6. travnja u Šibeniku. Kao što smo već pisali, učenica šestog razreda OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice Severina Lajtman izborila je izravni plasman na državnu smotru u kategoriji samostalne scenske izvedbe, za kazivanje pjesme Ivice Jembriha Dotepenec.

Nakon sjajnog nastupa u redovnom dijelu smotre, glumice i režiseri koji su sačinjavali prosudbenu komisiju izabrali su Severinu da bude predstavnica pojedinačnih scenskih izričaja i nastupi na zatvaranju smotre. Njezin mentor Božidar Vadlja, koji s djevojčicom radi od samih početaka njezina školovanja, kazao nam je da je Severina Lajtman još jednom sjajnom izvedbom doslovno podigla na noge prepunu dvoranu Kornati u hotelu Ivan te su je burnim aplauzom nagradili za njezin savršen nastup.

Za kraj možemo samo reći da Severini želimo daljnje uspjehe u njezinim scenskim nastupima, a pozadinu njezine priče možete pogledati u filmu posvećenom njoj, a i ostaloj djeci koja se tijekom školovanja trude iskazati i unatoč svim životnim neprilikama polučuju izvrsne rezultate. Film je prikazan na programu HRT1 na Svjetski dan Roma, a snimljen u ožujku u prostorijama OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i Područnoj Školi Držimurec-Strelec te u Piškorovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije