Obilježavanje Goranovog proljeća i Najglas u Svetom Jurju na Bregu

>> Obilježavanje Goranovog proljeća i Najglas u Svetom Jurju na Bregu

U spomen pjesniku Ivanu Goranu Kovačiću, čije ime ponosno nosi osnovna škola u Svetom Jurju na Bregu, prigodnim programom i izborom najglasa škole obilježeno je Goranovo proljeće. U školskoj sportskoj dvorani, 31. ožujka, pjesmom i scenskim nastupom predstavili su se kreativni Goranovci i Goranovke.



U uvodnom dijelu programa nastupio je školski zbor te učenici Jan Horvat, Koni Rohaček i Emanuel Mađarić recitirajući pjesme Ivana Gorana Kovačića. Nives Hažić najavila je dolazak proljeća međimurskom pjesmom “Protuletje se otpira”, a lutkarska grupa izvela je dramsko-scensku igru “Priče ivanjskih krijesnica” s kojom se predstavila na ovogodišnjoj Županijskoj smotri LiDraNo.



U natjecateljskom dijelu programa četrnaest učenika i učenica odmjerilo je svoje glasovne sposobnosti. Svi su natjecatelji dali sve od sebe i pokazali da se među njima kriju iznimni talenti.



Nastupili su: Hana Perko, Karla Šoštarić, Emanuel Mađarić, Karla Moharić, Paola Žarković, Nikica Luburić, Tena Šafarić, Anja Kovačić, Gabriel Kralj, Tea Veselko, Ana Šafarić, Asja Vidović, Franko Žarković i Vitomira Turk.



Njihove nastupe ocjenjivao je žiri u sastavu: Damir Rodiger, prof. glazbene kulture, Rok Mikec, prof. glazbene kulture, Martina Jakšić, prof. glazbene kulture te učenica škole i sudionica popularnog glazbenog showa Zvjezdice, Nives Hažić.



Stručni žiri odlučio je da najbolji glas ima Tea Veselko (naslovna fotografija) koja je otpjevala pjesmu Titanium. Drugo mjesto osvojila je Asja Vidović s pjesmom Ima jedan svijet. Učenica Vitomira Turk zauzela je treće mjesto otpjevavši pjesmu Beautiful. Nagrada za najbolji scenski nastup pripala je učenici Karli Šoštarić. Čestitke svim sudionicima! I ne zaboravite, dobar glas daleko se čuje!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije