Sastali se ‘razrednjaci’ donjomeđimurskih osnovnih škola

>> Sastali se “razrednjaci” donjomeđimurskih osnovnih škola

Učitelji razredne nastave iz osnovnih škola: Donja Dubrava, Kotoriba, Sveta Marija, Draškovec, Prelog, Donji Kraljevec, Hodošan i Goričan po prvi puta u ovoj školskoj godini održali su Županijsko stručno vijeće koje vodi učiteljica savjetnica Slavica Švec iz OŠ-e Tomaša Goričanca iz Male Subotice.

Dominantna tema skupa je bila je Cjelovita kurikularna reforma – Od prijedloga do rasprave. O tome je informativno govorila Slavica Švec. S obzirom na opširnost teme zaključeno je da učitelji unutar svojih školskih aktiva o tome detaljnije rasprave i da sa svojim primjedbama, konkretnim primjedbama i smjernica dođu na novi skup koji će biti 12. travnja u OŠ-i Goričan da bi odavde njihovi objedinjeni prijedlozi bili upućeni Stručnoj skupini Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kao preduvjet za pokretanje javne rasprave na tu temu.

– Dobili smo priliku da o tome i mi damo svoju riječ, da progovorimo i to moramo iskoristi – poručila je gospođa Švec uz riječi pohvale skupini izrađivača reforme.

Skup je iskorišten za daljnje stručno usavršavanje pa su učitelji čuli sijaset korisnih informacija o tome kako upravljati emocijama kod djece. O tome im je govorila Magdalena Lipić, psihologinja OŠ-e Tomaša Goričanca Mala Subotica. Rečeno je kako su emocije veoma važne za školski uspjeh djeteta, no njima treba znati upravljati. Kad nas, pogotovo u Međimurju, je rječnik djece i suviše siromašan za njihovo imenovanje, a što je itekako važno. – Učite djecu da imenuju emocije !-poručila je psihologinja te ih pozvala da o njima rade u razredima..

Najposlije je Mihaela Martinčić, pedgoginja OŠ-e Donja Dubrava govorila o projektnoj nastavi koja je jedan od preduvjeta učenja s razumijevanjem i poticanja djece na samostalnost i kreativnost.

Ona je u ime OŠ Donja Dubrava kao domaćina pozdravila 50-tak nazočnih kojima su program dobrodošlice pripremili učenici Dramske skupine nižih razreda, a koje je pripremila učiteljica Tamara Žiga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije