Tehnička škola Čakovec: Naši strojari su uvijek najbolji!

TŠČ ponovo ima prvaka: Na Međužupanijskom natjecanju učenika iz Tehničke mehanike i Strojarskih konstrukcija prvak iz Tehničke mehanike Ivan Levačić, učenik Tehničke škole Čakovec

Tehnička škola Čakovec ove će školske godine biti domaćin nekoliko županijskih, međužupanijskih i državnih natjecanja učenika strukovnih škola.

Iza nas su županijska razina natjecanja za učenike srednjih škola InfoKup 2016. i Međužupanijsko natjecanje učenika iz Tehničke mehanike i Strojarskih konstrukcija koje se održalo 19. veljače 2016.

Na Međužupanijskom natjecanju iz sektora strojarstva sudjelovali su, osim učenika Tehničke škole Čakovec, i učenici iz još deset strukovnih škola u Republici Hrvatskoj – iz škola u Varaždinu, Zagrebu, Krapini, Oroslavju, Karlovcu i Rijeci.

Sve prisutne na početku je pozdravio ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka, dipl. ing., bez čijeg bi angažmana i podrške ovakve događaje bilo nemoguće realizirati.

Cjelodnevni program natjecanja sastojao se od praktičnog i teorijskog dijela natjecanja, a nastup na državnoj razini natjecanja izborilo je šest učenika iz discipline Tehnička mehanika i njih sedam iz discipline Strojarske konstrukcije.

Svi iz Tehničke škole Čakovec možemo biti ponosni na naše predstavnike. Samo je mrvica sreće nedostajala da se sva četvorica plasiraju na državnu razinu natjecanja.

Čestitamo Rafaelu Varšiću, 3. ST i Mislavu Bošnjaku, 4. ST, koji su pokazali da su u samom vrhu, a za nešto više od dva mjeseca čvrsto držimo palčeve Ivanu Levačiću, 3. ST, i Filipu Horvatu, 4. ST, koji su izborili pravo natjecanja na državnoj razini.

Posebnu pohvalu treba iskazati učeniku Ivanu Levačiću koji je postao međužupanijski prvak s osvojena 92, od maksimalnih 100 bodova.

Događaju je prisustvovao i viši stručni savjetnik za strojarstvo, brodogradnju i metalurgiju Damir Zvonar, dipl. ing., te Marijan Horvat, dipl. ing., član Državnog povjerenstvo za provedbu natjecanja učenika i učenica srednjih strukovnih škola Republike Hrvatske u 2016. godini za obrazovni sektor strojarstvo, brodogradnja i metalurgija.

Da bi sve bilo gotovo savršeno, u organizaciju ovakvih događaja iz Škole se uvijek uključi velik broj učenika i djelatnika. Tako je bilo i ovaj put.

Na infopultu naše goste su dočekale učenice Iva Premoša i Ružica Marković, dio posla odradili su nastavnici koji su dežurali na ispitima, ali i stručne suradnice i većina profesora članova Stručnog vijeća strojarstva te najmlađi član Stručnog vijeća strojarstva Perica Hajdarović, mag. ing. mech., koji je detaljno i bez treme svima prisutnima objasnio postupke rješavanja testova i rješenja.

Pred učenicima i njihovim mentorima – profesorom Dragutinom Kelinom, dipl. ing., i profesoricom Jasminkom Jelačić, dipl. ing., još je puno posla oko priprema za državnu razinu natjecanja. Ne sumnjamo da ćemo biti ponosni rezultatima koje postignu. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije