Odlazak studenata Međimurskog veleučilišta na razmjenu u sklopu Erasmus+

Međimursko veleučilište u Čakovcu od 2008. godine aktivno sudjeluje u programu Erasmus+ razmjene studenata koji stvara dodanu vrijednost u području obrazovanja.

Svake akademske godine studenti u sklopu tog programa odlaze na druge visokoškolske ustanove diljem Europe te se tako i ove godine osam studenata odlučilo provesti semestar u Sloveniji, Španjolskoj, Austriji i Češkoj.

Programom Erasmus+ nije obuhvaćeno samo formalno učenje i izobrazba, njime se također podupire neformalno učenje mladih kao način za poticanje njihova osobnog razvoja te bolja priprema za buduće radne uvjete koje diktira sve zahtjevnije tržište rada. Iskustava naših studenata koji su se odlučili za mobilnost govori u prilog tome da je Erasmus+ program poticajan za daljnje usavršavanje znanja engleskog jezika te doprinosi bržem osamostaljenju pojedinca.

Studentima omogućava upoznavanje kulture i ostale materijalne baštine određenog kraja kao i razvoj komunikacijskih vještina, te smo stoga ponosni što možemo našim studentima ponuditi ovakvu priliku međunarodnih razmjera.

Međimursko veleučilište u Čakovcu kontinuirano surađuje s visokoškolskim ustanovama iz Slovenije, Portugala, Češke, Turske, Španjolske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Austrije te omogućava dvostranu mobilnost studenata, odnosno obrazovanje studenata iz partnerskih zemalja slijedeći načelo Europske unije, “ujedinjeni u različitosti”.

Iako se ponekad čini da je Europa negdje drugdje, upravo ovakvim suradnjama uklanjamo barijere koje izoliraju i usmjeravaju pojedinca na područje koje mu je poznato i sigurno jer se uspjeh nalazi izvan “ugodne zone” otvarajući mjesta za razvoj novih talenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije