Igrom do znanja i humanijeg društva

Učenici TŠČ-a obilježili Međunarodni dan ljudskih prava

U spomen na dan 10. prosinca 1948., kada je Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila Opću deklaraciju o ljudskim pravima, obilježava se Međunarodni dan ljudskih prava.

Svake se godine na taj dan dodjeljuje Nobelova nagrada za postignuća na polju fizike, kemije, medicine i književnosti te nagrada za mir, a mi smo ga odlučili obilježiti na satovima vjeronauka igrajući ljudski Čovječe, ne ljuti se.

U holu Škole označili smo “polje” za igru, izradili veliku kocku te oznake timova i na satovima vjeronauka igrali igru Čovječe, ne ljuti se. Igra je odličan način kojim se uče tolerancija, nenasilno ponašanje i poštivanje drugih te uspostavljanje pozitivnih i ravnopravnih odnosa s drugima. Bit je aktivnosti da se svi uključe i ravnopravno sudjeluju u donošenju odluka i raspravi, a da se pritom i dobro zabave i nasmiju.

Na igru i učenje, osim učenika, bili su pozvani i svi profesori. Uz ovu su se igru nastavni sadržaji usvajali na jedan drugačiji, učenicima vrlo zanimljiv način, što ih je potaknulo na veći angažman u stjecanju novih znanja i njihovoj primjeni. Kako su učenici shvatili da se po igraćem polju mogu pomaknuti tek kad točno odgovore na postavljeno pitanje, probudio se i natjecateljski duh koji do pobjede dovodi jedino radom, učenjem i zalaganjem.

Dokument Opća deklaracija o ljudskim pravima predstavljen je i plakatom. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije