Dobro je znati! Koje brašno kada upotrijebiti glatko ili oštro?

U Čakovečkim mlinovima znamo da kada sami doma spremate kolače za Vaše najmilije – sve mora biti savršeno. Za to je potrebno malo iskustva, puno ljubavi i samo najkvalitetniji sastojci. Stoga smo mi u Čakovečkim mlinovima posvećeni stvaranju najboljeg brašna s kojim će Vaši kolači uvijek savršeno uspijevati.

No, za Vaš kulinarski uspjeh bitno je znati koje brašno kada upotrijebiti, budući da razlikujemo dvije osnovne vrste pšeničnog bijelog brašna: glatko i oštro brašno. Obje se vrste dobivaju finim mljevenjem i imaju izvrsna svojstva za pečenje. Međutim, sitna razlika u krupnoći čestica između glatkog i oštrog brašna rezultira velikom razlikom u konačnom proizvodu pa je za uspjeh u pečenju važno znati koje brašno upotrijebiti.

Glatko pšenično brašno najbolje je koristiti za pečenje bijelog kruha, mliječnih peciva, kolača od dizanog tijesta, muffina, domaćih tjestenina i rezanaca. Razvučeno tijesto također odlično uspijeva sa bijelim glatkim brašnom stoga predlažemo da ga koristite za bučnice, sirnice i štrudle. Glatko brašno prikladno je i za lisnata tijesta

Oštro pšenično brašno je prikladnije za prhke kolače, biskvite, kekse, žličnjake, okruglice i njoke. Za zgušnjavanje variva i umaka prikladnije je također oštro brašno.

No, u oba slučaja – i kod upotrebe glatkog i oštrog brašna – izuzetno je bitno da ono bude vrhunske kvalitete kakvo je brašno Čakovečkih mlinova.

Brand brašna Čakovečki Mlinovi već godinama ostvaruje značajne tržišne uspjehe na domaćem i inozemnim tržištima, jer su kupci prepoznali vrhunsku kvalitetu našeg brašna.

Godišnje prerađujemo 50.000 t pšenice i 10.000 t kukuruza, a distribucija brašna prilagođena je dvjema glavnim kanalima: maloprodaji, pekarskoj i konditorskoj industriji. Čakovečki mlinovi d.d. su jedna od vodećih hrvatskih prehrambenih kompanija, a najznačajnije djelatnosti su mlinarstvo, pekarstvo i proizvodnja bučina ulja.

Strateška smjernica cjelokupnog poslovanja je vrhunska kvaliteta proizvoda i kontinuirano ulaganje u najsuvremenije tehnologije u prehrambenoj industriji.

Tajna uspjeha brašna Čakovečkih mlinova je u prvoklasnim sirovinama, znanju i iskustvu naših djelatnika te ljubavi koju ulažemo u stvaranje proizvoda koji će nadmašiti očekivanja naših kupaca. Stoga je brašno Čakovečkih mlinova – srce Vašeg kolača!

Najnovije