Kupite A+++ kućanski uređaj i ostvarite pravo na 800 kuna poticaja!

Kupite A+++ kućanski uređaj BOSCH s popisa za sufinanciranje u Centru energetske efikasnosti i ostvarite pravo na 800 kuna državnih poticaja!

Čak 20% sveukupne potrošnje energije u kućanstvima se odnosi na kućanske uređaje. U Hrvatskoj se godišnje proda oko 180 000 kućanskih uređaja te se predviđa da će ih do 2020. godine biti potrebno zamijeniti i više od 2 milijuna zbog dotrajalosti. Ušteda energije u kućanstvima nije samo dio mjera koje propisuje Europska unija, već je važan segment energetskog razvoja Hrvatske.

Upravo da bi se postigla navedena energetska ušteda u kućanstvima, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv (EnU-5/2015) za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih kućanskih uređaja. Dodjeljuju se sredstva za sufinanciranje kupnje čak 10 000 uređaja, a za svaki se može ostvariti 800 kuna subvencije.

Uređaji čija se kupnja sufinancira su:
-hladnjaci,
-hladnjaci s ledenicom,
-perilice posuđa,
-perilice rublja te
-sušilice rublja.

Sve građane zainteresirane za kupnju A+++ uređaja savjetujemo da požure s obzirom na to da je u samo 6 dana od kad je otvoren poziv, iskorišteno preko 60% subvencija.

A+++ uređaji su najbolji odabir ako želite uštedjeti energiju, a samim time i novac. Rashladni uređaji i sušilice rublja su do 60% učinkovitiji od onih A razreda, dok su perilice rublja i posuđa 30% učinkovitije od perilica A razreda.

Prilikom kupovine uređaja, važno je obratiti pažnju na energetsku oznaku. Na njoj osim informacija o godišnjoj potrošnji uređaja možete pronaći i godišnju potrošnju vode, emisiju buke i slično. A+++ uređaji jesu skuplji, ali i isplativiji s obzirom na to da smanjuju troškove energije i vode te smanjuju emisiju CO2.

Vrlo lako možete izračunati koliko energije troši Vaš uređaj. Količina utrošene energije je umnožak snage uređaja i vremena u kojem se on upotrebljava. S 1 kWh je moguće mnogo toga učiniti, primjerice, ispeći tortu, 5 sati koristiti hladnjak, usisati 8 soba te 278 puta napuniti mobitel. Na slici ispod se može vidjeti ušteda koju daju A+++ uređaji, a čiju kupnju sufinancira Fond.

Posjetite Centar energetske efikasnosti i odaberite svoj energetski učinkovit BOSCH uređaj po najboljoj cijeni. Požurite jer je više od 60% sredstava već dodijeljeno!

Dragi čitatelji i vjerni kupci, pozivamo vas na Cool dane u Centar energetske efikasnosti koji će se održati od 10. do 12. lipnja (srijeda – petak) u našem Centru na adresi Braće Graner 5, Čakovec. Na Cool danima ćete se moći okrijepiti hladnim pićem te ćevapima!

Za vas smo pripremili neodoljivu ponudu klima uređaja Terma Mono-Split Exa 12 3.5 kW po cijeni od 2.099,00 kuna!

Najnovije