Ljepota je u detaljima – estetski zahvati Poliklinike Fokus

Elastičnost kože gubi se s godinama tako da na vjeđama nastaju bore i kožni nabori koji izgledu lica daju umoran izgled. Često estetski razlozi vode pacijenta k nama na operaciju, ali pad vida ili smanjenje vidnog polja s gornje strane sigurno je razlog da potražite pomoć.

Višak kože i masnog tkiva ispod kože može se ukloniti jedino operativnim putem. Operacija se zove BLEFAROPLASTIKA ili korekcija očnih kapaka. Zahvat se izvodi u poliklinici ambulantno u lokalnoj anesteziji. Rezultati zahvata su očiti, i licu vraćaju mladoliki izgled. Linija na mjestu reza mijenja boju od blago ružičaste do jedva vidljivo bjelkaste, a ožiljak nestaje unutar 4 tjedna od samog zahvata.

BOTOX je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum. Tretman botoxom podrazumjeva injekciju male količine botulin toksina u željeni mišić što dovodi do njegove relaksacije. Pošto je mišić relaksiran, ne može se kontrahirati i tako izostaje neželjena mimika pa postepeno nestaju formirane bore. Botulin toksin (botoks) primjenjuje se već dugi niz godina u različitim granama medicine, a najviše u oftalmologiji, neurologiji, pedijatriji i dermatologiji. Dobiva se sintetskim putem u laboratorijima i potpuno je siguran za ljudsku uporabu. Većina žena na ovaj način uklanja bore na koži čela i oko očiju kao i nabori između obrva koji nastaju uslijed višegodišnje trakcije mišića lica. Tretmani se podnose jako dobro i traju vrlo kratko (oko 10 min.ukupno).

Rezultati su vidljivi već nakon šest do sedam dana i novi tretmani ne trebaju se izvoditi sljedećih šest mjeseci što ovisi o koncetraciji i od osobe na kojoj se tretman primjenjuje. Postepeno dolazi do atrofije mišića pa se s vremenom tretmani ponavljaju sve rjeđe. Okolina uočava svježiji i mlađi izgled lica, ali ne zna čemu bi ih pripisala.

JUVADERM je najnovija generacija hijaluronske kiseline koja sadrži i anestetik. Taj anestetik ima dvije bitne funkcije i to bezbolnost samog zahvata i učinak vazokonstrikcije (sužava krvne žile i tako smanjuje hematom – otok) te nakon aplikacije možete odmah na posao.

Duboke bore između obrva, ili one koje se spuštaju sa strane nosa prema usnama (nazolabijalne) mogu se ispuniti preparatima Juvederm Ultra u jednom tretmanu. Rezultat je vidljiv odmah i traje 12 mjeseci. Nakon toga postupak treba ponoviti. Ovom metodom mogu se sakriti sve bore i naglasiti i povećati usne. Preparat je potpuno neškodljiv, identičan prirodnom koji se nalazi u našoj koži (stabilizirana hijaluronska kiselina). Juvederm hijaluronska kiselina nikad ne izaziva alergije.

Kontakt:
Poliklinika Fokus
Vinka Međerala 9, Varaždin
042 200-443
www.poliklinikafokus.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije