OSMI PO REDU

ZABAVNI NAČIN UČENJA Za kraj obilježavanja Dana Europe dva već tradicionalna EU kviza za mlade

Za kraj obilježavanja Dana Europe 2023. godine u Međimurskoj županiji održana su dva zabavno-edukativna EU kviza za mlade željne da pokažu svoje znanje o Europi i Europskoj uniji

U srijedu, 10. svibnja u prijepodnevnim satima u Srednjoj školi Čakovec održan je već tradicionalni, osmi po redu EU pub kviz koji je ponovo okupio najbistrije glavice i najs(p)retnije srednjoškolce naše županije kako bi pokazali svoje znanje o Europskoj uniji, Europi i još koječemu.

20-ak ekipa, 90 učenika iz Srednje škole Čakovec, Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Graditeljske škole i Tehničke škole Čakovec zapalilo je učionu i u 5 kategorija znanja pokazalo zavidno poznavanje europskih pjesama, gradova, država, jezika, političara i gastronomskih užitaka, dok su u bonus krugovima pokazali odlične vještine crtanja bez gledanja i brzinskog ispijanja cole, a najbolja je bila ekipa iz Ekonomske i trgovačke škole.

Drugo i treće mjesto osvojile su ekipe Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i Tehničke škole Čakovec.

Kviz organiziraju EUROPE DIRECT Čakovec centar i Srednja škola Čakovec, pod vodstvom Mladena Tote. Cilj kviza je potaknuti učenike da na zabavan način uče o Europskoj uniji i upoznaju se s brojnim mogućnostima koje ona pruža. Osmu godinu za redom, nastavlja se uspješna suradnja između javnih i obrazovnih institucija te mladih ljudi, srednjoškolaca čime se doprinosi popularizaciji tematike o EU ali i njezinim neupitnim benefitima.

U četvrtak 11. svibnja, ponovo su se okupile i ekipe sedmih razreda kako bi i oni pokazali svoje poznavanje Europe i Europske unije na EU kvizu koji je prošle godine stekao punoljetnost. 19. izdanje kviza održalo se u okviru obilježavanja Dana Europe, a mnogi su školarci prva znanja o Europskoj uniji stekli upravo pripremajući se za sudjelovanje.

Svaku školu predstavljao je tim s 3 člana i jednim zamjenskim članom, a ekipe su morale pokazati znanje u poznavanju povijesti, država, institucija i geografskih obilježja Europske unije. U finalu su sudjelovali kvizaši iz OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec i OŠ Hodošan. Nakon 4 kategorije pitanja i vrlo zavidnog poznavanja gradiva slavili su učenici OŠ Orehovica, dok su im učenici iz OŠ Nedelišće i OŠ Hodošana bili jako blizu te su osvojili drugo i treće mjesto.  

EUROPE DIRECT Čakovec član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara koji približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija.

Informirati se možete putem njihove web stranice (www.europedirect-cakovec.eu), pratiti ih na Facebook-uInstagramu, te poslati e-mail (info@europedirect-cakovec.eu) ili nazvati na broj telefona 040/374-016.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije