PROMO

OTVARAJU SVOJA VRATA Dan šampionskih i zlatnih vina Vinarije Cmrečnjak

Vinarija Cmrečnjak otvara vrata Vinoteke i poziva na kušanje šampionskih i zlatnih vina sa nedavnog ocjenjivanja vina

Ove se subote, 15. svibnja u poslijepodnevnim satima u Vinoteci Vinarije Cmrečnjak održava Dan šampionskih i zlatnih vina. Cilj odnosno vizija koja stoji iza ovog događaja je približiti kulturu ispijanja vina kako onima koji traže kapljicu uz svakodnevni obrok ili na kraju svakog dana tako i onima koji vina konzumiraju samo u posebnim prigodama. Međimursko je vinogorje bogato mnogim etiketama, a Cmrečnjakova su vrhunska vina zasigurno među poznatijima.

U subotu će se u Vinoteci održati i radionica “Kušajmo Šampionska i Zlatna vina Cmrečnjak” (s Međunarodnog ocjenjivanja vina Štrigova 2021.), uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Bit će to prva takva radionica na našem području na kojoj će obitelj Cmrečnjak prezentirati vlastita vina, a moderirat će Ivan Goričanec. Koliki je interes za ovakvom vrstom radionica u vinogradarskom kraju, govori činjenica da su sva mjesta na ovoj prezentacijskog radionici rasprodana već za sat vremena od objave. Sve se više ljudi želi obrazovati na području konzumacije vina i sve je veća potreba za vinoljupcima koji će osim standardnog “dobro je” ili “nije dobro”, moći reći nešto više o okusu kao i izgledu vina, aromama, punoći i svemu što sadržava jedna čaša ovog, kako ga nazivaju, božanskog nektara.

Osim na Dan šampionskih i zlatnih vina, Vinoteka će biti otvorena od srijede do nedjelje i to u srijedu od 16:00 do 20:00h, četvrtak od 16:00 do 20:00h, petkom od 16:00 do 22:00h, subotom od 12:00 do 22:00h i nedjeljom od 13:00 do 20:00h. Vlasnici obećavaju da će vas, osim njihovih vina, oduševiti predivan pogled na ono što je ukras gornjeg Međimurja, a to su bogati, pitomi i zeleni brežuljci na čijim se padinama uzgajaju najbolja vina u regiji. U ponudi Vinoteke Vinarije Cmrečnjak naći će se sva njihova vina, suhomesnate delicije, sirevi i sokovi domaćih OPG-ova te kava za sve one koji ne mogu zamisliti dan bez tog napitka.

Najbolja pozivnica da posjetite Vinoteku dolazi od njenog vlasnika, Rajka Cmrečnjaka: “Iako živimo u čudnim, nenormalnim vremenima, ne smijemo zaboraviti na druženje, ljudske međuodnose i prijateljstva. A najbolji način za njegovanje prijateljstva je razgovor uz čašu vina. Ponosan sam što vas mogu pozvati u našu Vinoteku, produžetak našeg doma. Dođite, probajte naša vina, ako još niste ili jednostavno uživajte u onima koje dobro poznajete. Obećajem vam brežuljke, sunce, zelenilo, radost i veselje. Ovdje smo svi poznanici, a uz čašu našeg vina postat ćemo prijatelji. Uzdravlje!” – poručuje Rajko Cmrečnjak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije