Vijesti / Promo
Promo
DARKO ZVER Skrivaju li se podaci o isplatama iz gradskog proračuna?

Taji li nešto čakovečki gradonačelnik

DARKO ZVER Skrivaju li se podaci o isplatama iz gradskog proračuna?

Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, građani imaju pravo znati na što se troši javni novac. Iako je prošao zakonski rok za odgovor, Gradska uprava Grada Čakovca i dalje odbija odgovoriti na upite o isplatama iz gradskog proračuna :

1. Koliki iznosi su isplaćeni iz gradskog proračuna tijekom 2018., 2019. i 2020. godine tvrtkama u vlasništvu osobnih i stranačkih prijatelja gradonačelnika?

2. Tko je i po kojoj početnoj cijeni implementirao aplikaciju "Online plac"? Koji su ukupni troškovi funkcioniranja iste u 2020.godini? (radi se o onoj isto aplikaciji zbog koje je čakovečki gradonačelnik postao predmetom sprdnje nacionalnih medija)

3. Kome je i u koju svrhu isplaćeno 700.000 kuna na ime prekovremenih radnih sati i posebnih uvjeta rada u prvoj polovici godine (povećanje za 700% u odnosu na planirano)?

4. Koliki iznos je isplaćen privatnoj PR agenciji koja je Čakovcu dodijelila titulu "najboljeg VELIKOG grada za život"?

Kako više ne bi trošili dragocjeno vrijeme na prepiske, ovim putem pozivam Gradsku upravu Grada Čakovca da javno objavi detaljne podatke o SVIM isplatama iz gradskog proračuna Grada Čakovca u zadnje tri godine!!!

Cijena implementacije aplikacije za prikaz svih troškova iznosi tek 20-tak tisuća kuna, a vrijeme potrebno za implementaciju maksimalno 60 dana.

Ima li trenutni gradonačelnik hrabrosti javno objaviti detaljne podatke o svim isplatama iz gradskog proračuna prije izbora? Ili bi ti podaci u potpunosti uništili već ionako loš imidž i kredibilitet dotičnog?

Darko Zver
član Upravnog odbora stranke Fokus
 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!