Za zajednicu

ODRŽANA početna konferencija projekta ‘Mijenjam svijet, volontiram III’

Dana 21. veljače 2020. godine Volonterski centar "Za zajednicu" održao je početnu konferenciju projekta "Mijenjam svijet, volontiram III" čiji je cilj doprinijeti promociji i razvoju volonterstva na području donjeg dijela Međimurske županije kroz aktivno sudjelovanje građana, pogotovo mladih građana o volonterskim aktivnostima i programima u lokalnoj zajednici.

Na konferenciji su bili predstavljeni programi, aktivnosti i edukacije koje će se provoditi u okviru projekta u suradnji s ACT grupom i Marinom Kolar iz Konekte – obrta za edukaciju i savjetovanje, kao i druge volonterske akcije, namijenjene građanima, zainteresiranim volonterima i organizatorima volontiranja.

Osim Karoline Kraljić, voditeljice projekta, Klaudije Kozol, kao volonterke s dugogodišnjim iskustvom,  prisutnima se obratila i predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, kao jedan od osnivača Volonterskog centra “Za zajednicu” , koja je istaknula važnost daljnjeg razvoja i korist volonterstva za lokalnu zajednicu. Početnoj konferenciji prisustvovao je i načelnik Općine Donji Vidovec, Josip Matulin koji podržava rad Volonterskog centra “Za zajednicu” i prepoznaje važnost podizanja  razine volonterstva na području donjeg dijela Međimurske županije.

Projekt se provodi u partnerstvu s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Gradom Prelogom, Općinom Donji Vidovec, Općinom Domašinec, Općinom Podturen, Centrom za socijalnu skrb Čakovec, Srednjom školom Prelog i Udrugom mladih Efekt, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Najnovije