Vijesti / Promo
Promo
VEČER besplatnog razgleda multimedijalne etnografske zbirke
PR fotografija

Sveti Martin na Muri

VEČER besplatnog razgleda multimedijalne etnografske zbirke

Turistička zajednica općine Sveti Martin na Muri svim zainteresiranima donosi besplatan razgled multimedijalne etnografske zbirke "Jen den v živleju mlinara Franca Žalara" koja se nalazi u Žabniku, i to u petak, 31. siječnja od 18 do 21 sati

 

Zbirka se nalazi na gornjem katu Mlinarske hiže, a govori o životu mlinara, o samoj djelatnosti mlinarenja te o životu uz Muru. Što je sve prolazilo mlinaru kroz glavu, kakve blagodati i strahove je Mura nosila, prikazuje se pomoću 3D filma.

Posebna zanimljivost zbirke jest podna projekcija koja vam pruža osjećaj hodanja po plićaku. Također, možete i sami postati mlinar na jedan dan! Sameljite žito, lovite ribice i slušajte međimursku popevku. Osim toga, možete pogledati kako izgleda mlin u zimskim mjesecima i naučiti nešto iz povijesti mlinova na Muri, a potom se osvježiti pićem ili istražiti gastronomsku ponudu Mlinarske hiže.

Pozivamo sve zaljubljenike u tradiciju i prirodu (ili one koji će o tek postati) da povedu svoju obitelj i prijatelje kako bi se zajedno družili na najsjevernijoj točki Hrvatske uz mir rijeke Mure. Vratimo se putem nekih davnih dana, povežimo nova i stara znanja, naučimo nešto iz prošlosti i te spoznaje ponesimo zajedno s nama u budućnost.

Do Žabnika će voziti i besplatan vlakić, a raspored vožnje je:

START:

17:00 h Lapšina kod vatrogasnog doma

17:30 h Hotel Golfer

17:35 h Pub Potkova

17:50 h Trg Svetog Martina

18:00 h Centar za posjetitelje u Žabniku

19:30 h POVRATAK

Više informacija potražite na visit.svetimartin.hr ili Facebook stranici Turističke zajednice Sveti Martin na Muri.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.