Sveti Martin na Muri

VEČER besplatnog razgleda multimedijalne etnografske zbirke

Turistička zajednica općine Sveti Martin na Muri svim zainteresiranima donosi besplatan razgled multimedijalne etnografske zbirke "Jen den v živleju mlinara Franca Žalara" koja se nalazi u Žabniku, i to u petak, 31. siječnja od 18 do 21 sati

Zbirka se nalazi na gornjem katu Mlinarske hiže, a govori o životu mlinara, o samoj djelatnosti mlinarenja te o životu uz Muru. Što je sve prolazilo mlinaru kroz glavu, kakve blagodati i strahove je Mura nosila, prikazuje se pomoću 3D filma.

Posebna zanimljivost zbirke jest podna projekcija koja vam pruža osjećaj hodanja po plićaku. Također, možete i sami postati mlinar na jedan dan! Sameljite žito, lovite ribice i slušajte međimursku popevku. Osim toga, možete pogledati kako izgleda mlin u zimskim mjesecima i naučiti nešto iz povijesti mlinova na Muri, a potom se osvježiti pićem ili istražiti gastronomsku ponudu Mlinarske hiže.

Pozivamo sve zaljubljenike u tradiciju i prirodu (ili one koji će o tek postati) da povedu svoju obitelj i prijatelje kako bi se zajedno družili na najsjevernijoj točki Hrvatske uz mir rijeke Mure. Vratimo se putem nekih davnih dana, povežimo nova i stara znanja, naučimo nešto iz prošlosti i te spoznaje ponesimo zajedno s nama u budućnost.

Do Žabnika će voziti i besplatan vlakić, a raspored vožnje je:

START:

17:00 h Lapšina kod vatrogasnog doma

17:30 h Hotel Golfer

17:35 h Pub Potkova

17:50 h Trg Svetog Martina

18:00 h Centar za posjetitelje u Žabniku

19:30 h POVRATAK

Više informacija potražite na visit.svetimartin.hr ili Facebook stranici Turističke zajednice Sveti Martin na Muri.

Najnovije