DOSTI

ŽELIM-POMOĆ DIJELIM – podjela osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije (u daljnjem tekstu DOSTI) tokom 2019. godine nastavilo je sa provedbom projekta Želim – pomoć dijelim kojim se pruža usluga pomoći u kući osobama s invaliditetom, starijim osobama i ostalim osobama u nepovoljnom položaju

Iako je broj stalnih korisnika usluge pomoći u kući varijabilan, možemo govoriti o ukupno 105 krajnjih korisnika, od kojih je 70 –ak članova DOSTI, dok ostatak čine osoba s područja jedinica lokalne samouprave – partnera DOSTI.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u ukupnoj vrijednosti od 4.200.239,04 kn.

Isto kao i prošle godine nastavljeno je sa podjelom osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština u sklopu navedenog projekta. Potrepštine su nabavljene u okviru postupka javne nabave, a čija su sredstva osigurana u okviru odobrenog projektnog proračuna.

Dobivene potrepštine korisnicima mnogo znače, a od velike su koristi i zaposlenim ženama koje obavljaju navedenu uslugu. Projektne ativnosti završavaju  08.07.2020. godine.

Na slici se nalazi članica Društva gospođa Štefanija Jambrošić iz Čakovca zajedno sa koordinatoricom istoimenog projekta, Tinom Štefan. Gospođa Jambrošić uvijek nas rado prima u svojem domu i kako kaže, bez nas i bez gerontodomaćice teško bi mogla zadovoljiti osnovne životne potrebe.

Najnovije