Komunikacijskim radionicama do osnaženih kapaciteta udruga u okviru projekta “Kultivator kao generator”

Neprofitni sektor uvelike ovisi o mišljenju javnosti. Imidž organizacije civilnog društva u javnosti važan je zbog financiranja i pridobivanja potpore javnosti za programe i projekte. Neizostavni dio dobrog upravljanja svake organizacije su komunikacije i odnosi s javnošću, a njihova održivost u velikoj mjeri ovisi o vidljivosti u medijima. Kvalitetni i redoviti odnosi s medijima svakoj udruzi omogućuju daljnji razvoj usluga i održivost postojećih programa te povećavaju razinu korištenja ponuđenih usluga.

Udruga Kultivator uočila je potrebu unapređenja znanja i vještina organizacija civilnog društva u izgradnji i održavanju odnosa s medijima te institucijama. U partnerstvu s Međimurskom županijom i Općinom Nedelišće prijavila je projekt “Kultivator kao generator” u okviru kojeg su se u tri ciklusa provodile komunikacijske radionice: Javni nastup, Komunikacija s institucijama, Krizno komuniciranje, Odnosi s medijima i Korištenje društvenih mreža.

Na radionicama su sudjelovali predstavnici udruga s ciljem jačanja komunikacijskih vještina sa svojim ciljanim skupinama u koje spadaju mediji, institucije, članovi i građani. Osim predstavnika organizacija civilnog društva, na radionicama su sudjelovali predstavnici institucija, tijela državne uprave te privatnih tvrtki. U Međimurskoj županiji te na području općine Nedelišće aktivne su organizacije civilnog društva iz različitih područja djelovanja, a polaženjem radionica krajnji su se korisnici ojačali ne samo u području dobrog upravljanja, već će stečenim znanjima pridonijeti socijalnom uključivanju svojih članova putem medija te unaprijediti kapacitete za pružanje učinkovitog odgovora u kriznim situacijama.  

S druge strane, u području financijskog upravljanja i prikupljanja sredstava svoje su kapacitete ojačali članovi Udruge “Kultivator” koji su u sklopu projektnih aktivnosti završili programe osposobljavanja za knjigovođu i ECDL operatera.

Projekt se provodio u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. -2020. Europskog socijalnog fonda, Poziva Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Provedba projekta započela je 23. prosinca 2021. godine, a provodio se u trajanju od 18 mjeseci, do 23. lipnja 2023. godine.

Donosimo edukativni video kao rezultat aktivnosti projekta.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije