MEĐIMURSKA ŠKRINJICA 24. I 25. LIPNJA

MESAP Dvodnevna sajamska manifestacija po prvi puta predstavlja sva blaga Međimurja na jednom mjestu!

Međimurska škrinjica, Sajam međimurskog blaga, kulture i običaja, 24. i 25. lipnja od 9 do 18 sati u prostorima sajamske dvorane MESAP-a u Nedelišću, te na vanjskom dijelu sajamskog prostora!

Dvodnevni program sajmovanja odvijati će se u sajamskoj dvorani, te na vanjskom sajamskom prostoru MESAP-a. U dvorani će se smjestiti općine, gradovi, turističke zajednice, LAG-ovi, poduzetnici, udruge, obiteljsko – poljoprivredna gospodarstva i prijatelji sajma iz susjednih županija.

Pri dnu sajamske dvorane organizirati će se Vinski trg, na kojem će vinogradari predstavljati autohtone sorte vina uzgojenog i proizvedenog pod nebom Međimurja. U sklopu dvodnevnog programa, na centralnoj pozornici u sajamskoj dvorani, nastupiti će kulturno-umjetnička udruge, seljačke sloge, pjevački zborovi i mažoretkinje iz područja cijelog Međimurja, a u subotu je organiziran koncert Žige Međimurskog.

Uz bogatu ugostiteljsku ponudu u sajamskoj dvorani, te kafiću u sklopu nje, na vanjskom izložbenom prostoru posjetitelji će moći uživati u ponudi jela “Bajzovih dvora” s mobilnom kuhinjom. U subotu, u prijepodnevnim satima, na stočarskom dijelu sajma predstavljati će se autohtona sorta grla međimurskog konja u sklopu koje će biti organizirano jahanje, vožnja te izložba starih kočija. Osim toga, organizirana je izložba starih traktora Steyer Kog iz Slovenije, kao i vozila Odltimer kluba Međimurje. Posjetitelji sajma moći će uživati u izložbi malih životinja u organizaciji Udruge uzgajivača malih životinja Općine Nedelišće, dok je za najmlađe posjetitelje organiziran besplatan napuhanac za skakanje.

Organizacija ovog tipa sajma jedinstvena je i njen cilj jest predstavljanje Međimurja, međutim, naši prijatelji i dugogodišnji izlagači iz susjedne Varaždinske županije i Slovenije, također će nekim dijelom uveličati ovaj sajam, stoga su svi izlagači dobrodošli, jer jedino zajedničkim snagama i povezanošću možemo činiti velike stvari u svijetu sajmovanja, razmjeni iskustava, želja i ideja.

Posjetite Sajam i uživajte u bogatom kulturno – umjetničkom programu oba sajmena dana sa sveukupno više od 300 izvođača iz cijelog Međimurja, te koncertu Žige Međimurskog u subotu od 16:00 do 18:00 sati, a nedjeljno prijepodne rezervirajte za posjet MURID-ovoj zabavno – edukativnoj radionici u sajamskoj dvorani!

Nemojte propustiti priliku razgledati raznovrsnost najboljeg iz Međimurja!
Ulaz za posjetitelje je besplatan, dobrodošli!





 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije