NAJAVA

MEĐIMURSKI VINARI POZIVAJU U petak počinje poznata eno-gastronomska manifestacija Urbanovo

U petak počinje eno-gastronomska manifestacija Urbanovo koja pruža jedinstven i nezaboravan doživljaj zahvaljujući vrhunskim vinima i gastronomskim delicijama

Festival pušipela održat će se od 12. do 14. svibnja u Domu kulture u Štrigovi.

Na Festivalu će svoja vina izložiti 24 međimurska vinara iz Udruge vinogradara i vinara Međimurja “Hortus Croatiae” Štrigova. Uz vino je nezaobilazna i hrana pa će tako lokalni OPG-ovi te OPG-ovi iz Šibensko-kninske županije, županije partner ovogodišnjeg Urbanovog nuditi svoje proizvode. U tri dana Festivala, Urbanovo postaje mjesto susreta svih eminentnih proizvođača vina i vinarske opreme, poljoprivrednih proizvođača te poduzetnika.

Festival je otvoren za javnost uz kupnju ulaznice preko sustava Eventim ili na ulazu u Dom kulture Štrigova, a radno vrijeme Festivala je sva tri dana od 12 do 19 sati. Ove godine najbolje iz svog podruma prezentirati će vinarije: Banfi, Belović, Cmrečnjak, Dvanajščak – Kozol, Hažić, Horvat, Jakopić, Kerman, Kocijan, Kojter, Kossi, Kovač, Kunčić, Lovrec, Medenjak, Munđarov breg, Nemec, Novak, Podrum Štrigova, Preiner, Štampar, Tomšić, Turk, Vuković.

NIZ POPRATNIH SADRŽAJA

Uz sam Festival, tu je i niz sadržaja čiji je cilj promovirati kulturu pijenja kvalitetnih vina te prezentirati međimurske delicije.

U tijeku je Urbanovo gurman tjedan, a u subotu, 13. svibnja s početkom od 20:00 sati počinje Wine&Gastro Urban Night Show ispred Puba Potkova u Termama Sv. Martin gdje će međimurski vinari pokazati svoja kulinarska umijeća s poznatim osobama iz javnog života.

Posjetitelji će moći uživati u izvrsnim međimurskim vinima po promotivnim cijenama, a za dobru atmosferu pobrinut će se bend “Eter”. U nedjelju od 9:00 sati očekuje vas Urbanovo Wine Run, start i cilj je kod Izletišta “Vinska kuća & vinski kamp Hažić”, a predviđeni završetak trčanja je do 12:00 sati. Međimurski vinari će otvoriti i svoje podrume od 19. – 20. svibnja 2023. godine.

Vidimo se na Urbanovom, zar ne?!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije