KAKO SE RADE NAJBOLJE KREMŠNITE

KAVANA ARBIA DORKA Isprobajte odlične kremšnite – omiljeni kolač iz djetinjstva

Popularna varaždinska kavana i slastičarna Arbia Dorka može se pohvaliti odličnim slasticama pa tako naravno i kremšnitama!

Gotovo da nema osobe kome kremšnite nisu bile najomiljeniji kolač u djetinjstvu. Mnogi su tu svoju ljubav zadržali i do današnjeg dana, i kremšnite su prvi ‘pick’ po ulasku u slastičarnicu.

Ovaj kolač je izgledom vrlo jednostavan, možda je i to tajna njihove popularnosti. Sastoje se od lisnatog tijesta, sjajne žute kreme, malo šlaga i čokoladnog završetka.

Radi se o specijalitetu koji potječe iz Austro-Ugarske, a proširio se cijelim bivšim carstvom, dakle srednjom Europom i Balkanom.

Ovi popularni kolači neizostavan su dio i slastičarnice Arbia Dorka, u Varaždinu, a za one koji još ne znaju, ova slastičarnica se nalazi na adresi Alojzija Stepinca 7, tik uz varaždinski Park. I što je najvažnije, sve slastice, i sve ostalo s njihovog menija radi se u njihovoj slastičarskoj radionici.

A cijeli ožujak je proglašem mjesecom kremšnita, i možete isprobati njihove XXL kremšnite u ovoj popularnoj kavani po promotivnim cinjenama.

Arbia kremšnite rađene su po tradicionalnoj recepturi, gdje su baza za kremu, jaja s domaćeg OPG-a, dok je preljev rađen od Dorina čokolade.

Pogledajte i VIDEO kako nastaju Arbia Dorka kremšnite.

Bolja pozivnica u bajkovitu kavanu Arbia Dorka vjerojatno i nije potrebna, a ako slučajni niste ‘fan’ kremšnita, istaknimo da u Arbia Dorki imate i pregršt ostalih slastica, primjerice sjajne krafne, potom razne vrste kolača i torti, a možete ih i naručiti za neku od svojih svečanosti.

Kolači istog okusa, kao i kremšnite, mogu se dobiti i na svim Kolačomatima, koji su pravi hit u Varaždinu, gdje imamo četiri kolačomata (Banfica, Jalkovečka, Aleja Kralja Zvonimira, Autobsni kolodvor). Doduše, kremšnite su nešto manje na Kolačomatu, jer inače ne bi stale.

Zasladite si i ožujak, a najbolje je to učiniji omiljenom poslasticom iz djetinjstva – kremšnitama.

Najnovije