Prekogranični projekt “Brodarji ideja uz Muru”

Iz Operativnog programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. provodi se prekogranični projekt “Brodarji ideja uz Muru” u trajanju od 24 mjeseca, a budžet ukupnog projekta iznosi 460.801,99 eura.

U okviru radnog paketa “Zaštita kulturne baštine, razvoj novih proizvoda i prodaja” provedene su slijedeće aktivnosti: U suradnji sa slovenskim partnerima izrađena je analiza stanja i mogućnosti za razvoj novih proizvoda i usluga za ciljne skupine u okviru kulinarskih karakteristika ovog kraja i tradicionalnih obrta te usporedba sa analizom stanja sa slovenskog prekmurskog područja.

U okviru radnog paketa “Osposobljavanje i motiviranje” provedena je analiza stanja formalnih i neformalnih oblika obrazovanja na hrvatskoj strani te je ujedno isti dokument pripremljen sa slovenske strane te su utvrđene sličnosti i razlike.

Provedena je edukativna radionica iz područja tradicionalnog rukotvorstva u Donjem Kraljevcu. Također, u sklopu Porcijunkulova provedene su demonstracijske radionice s područja rukotvorstva i tradicionalne kulinarike.

U sklopu Projekta participirali smo na više sajmova u Sloveniji i Hrvatskoj. U Sloveniji projektni partneri i hrvatske ciljne skupine posjetile su sljedeće radionice: Edukativno kulinarska radionica i Tradicionalna radionica rukotvorstva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije