Novi IPA projekt u Tehničkoj školi Čakovec

U našoj je školi u srijedu, 14. studenoga 2012. održano međužupanijsko stručno vijeće obrazovnog sektora strojarstva, brodogradnje i metalurgije na kojem je, osim naših profesora iz strojarstva, sudjelovao i dio učenika trećih i četvrtih razreda četverogodišnjih zanimanja.

Tema stručnog skupa bila je Energetska učinkovitost u zgradarstvu, a predavači su bili Jurica Belavić i Mladen Knežević iz kompanije Schneider te Ana Merketin Sedlar, profesorica u Strojarskoj prometnoj školi Varaždin. Predavanja su obuhvatila temu inteligentnih sustava upravljanja zgradama (tzv. pametne zgrade).

Osim gostiju, jedan od predavača bio je i naš profesor Marijan Horvat, voditelj međužupanijskog stručnog vijeća obrazovnog sektora strojarstva, brodogradnje i metalurgije. Njemu je ovo ujedno bila i prilika da kolegama iz susjednih županija predstavi novi IPA projekt koji se provodi u našoj školi.

IPA projekt, čija je provedba započela u listopadu ove godine, pridonijet će podizanju kvalitete obrazovanja u Tehničkoj školi Čakovec, u dijelu primjene računalnih tehnologija u strojarstvu, tako što će se poboljšati i povećati trenutni kapaciteti profesorskog kadra (putem edukacija) te materijalni uvjeti. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije