AQUA ADVENTURES

DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA Trodnevni program povodom manifestacije Lov na labuđe pero

Kulminacija manifestacije očekuje nas u nedjelju. Utrka tradicionalnim dravskim čamcima, odnosno dravskim čonima počet će u 10.30 sati.

Lov na labuđe pero je nautička manifestacija s tradicijom koja traje već 22 godine. Tradicionalni organizator je Nautički klub Labud, no prethodne i ove godine događaj će organizirati Grad Prelog u suradnji s Marinom Prelog d.o.o., a u sklopu projekta akronima AQUA ADVENTURES koji sufinancira Europska unija iz programa INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Manifestacija će se, kao i svih prethodnih godina, održati u Sportsko-rekreacijskoj zoni Prelog prvog vikenda u srpnju, odnosno od petka do nedjelje, od 1. do 3. srpnja.

Iz trodnevne ponude valja naglasiti predstave Kerekeš Teatra na otvorenom. U petak navečer izvest će predstavu Ljubaf, a u subotu predstavu pod nazivom Pod hitno na hitno. Obje predstave započet će u 20.30, a ulaz će biti potpuno besplatan.

Kulminacija manifestacije očekuje nas u nedjelju. Utrka tradicionalnim dravskim čamcima, odnosno dravskim čonima počet će u 10.30 sati. Prošle se godine natjecalo 12 posada, a najvještiji su bili Branko Ivančić i Miroslav Horvat iz Nautičkog kluba Fljojsar iz Donje Dubrave. Ove će godine Nautički klub Labud pokušati vratiti prestižnu titulu u svoje redove.   

Nakon utrke i proglašenja pobjednika slijedi turnir u praćkanju na kojem je prošle godine nastupio 21 natjecatelj, a najprecizniji je bio Petar Horvat iz Cirkovljana. Slijedi utrka kajacima na kojoj je prošle godine nastupilo 8 ljubavnih parova, a najbrži su bili Šalković Vladimir i Snježana.

Za dobru glazbenu atmosferu pobrinut će se Goran i Andrea Šafarić, a neće izostati ni bogata gastronomska ponuda, uključujući riblje specijalitete Vladimira Sabolića.

Projekt akronima AQUA ADVENTURES u sklopu kojeg je sufinanciran ovogodišnji Lov na labuđe pero provodi Grad Prelog u suradnji s mađarskom općinom Kistolmács, a svrha projekta je unapređenje turističke ponude na jezerima uz Prelog i Kistolmács. Grad Prelog u zapadnom dijelu Sportsko-rekreacijske zone Prelog gradi dvije sanitarne zgrade s tuševima, 60 tipskih drvenih nadstrešnica za boravak gostiju, drvenu promatračnicu za promatranje brojnih vrsta ptica, 4 igrališta za odbojku na pijesku, pristupnu stazu, a postavit će i 15 vrtnih grilova te 4 stalka za bicikle.

Grad je nabavio i tri čamca te tri kanua s dodatnom opremom, a nabavit će i komplet opreme za invalide.

Organizirao je i niz edukacija, odnosno radionice o lokalnoj flori i fauni, veslačku školu za kanuiste, dvodnevnu radionicu za turističke djelatnike o sustavu ETIS, a u planu je i dvodnevna škola u prirodi za djecu iz Hrvatske i Mađarske te studijsko putovanje u Austriju.

Tu su i turističke manifestacije, osim Lova na labuđe pero u sklopu projekta započeta je i nova gastronomska manifestacija pod nazivom Dani dravske ribe.

Projekt je započeo 1. studenog 2020. godine, a trajat će do 31. listopada 2022. Ukupna vrijednost projekta je 1.321.852,50 eura, a dio koji se odnosi na Grad Prelog iznosi 662.807,50 eura. Europska unija sufinancira projekt s 85%.

Sadržaj je isključiva odgovornost Grada Preloga i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije