PEKARNICA FRIŠKO 77

PEKARNICA FRIŠKO 77 Na Trgu E. Kvaternika 5 uživajte u trenucima koje stvaraju samo zalogaji svježeg hrskavog peciva

U žurbi modernog života postoje dragocjeni trenuci kada vrijeme uspori, trenuci posvećeni malim svakodnevnim stvarima, baš kao što je užitak u mirisu i okusu tek ispečenog kruha

Kako simbolično stoji i u samom nazivu pekarnice Friško 77, 1977. započet je mali obiteljski posao koji je prerastao u tradiciju i na isti način djeluje i danas. Jednostavnim receptima bez dodataka i ručnim načinom rada u pekarnici Friško 77 i dalje se radi kao “nekada”.

Sada na novoj lokaciji u Čakovcu, na Trgu Eugena Kvaternika 5, kako bi bili što pristupačniji svoje će kupce pretvoriti i u goste jer nova lokacija ima i ugodan prostor za konzumaciju za sve one koji u “hodu” žele nešto prigristi. Oku ugodan interijer, začinjen moderno-industrijskim uređenjem te pomno biranim detaljima, savršeno je obogatio jednu od najprometnijih čakovečkih ulica.

TRADICIJA

Svake noći, sada već druga generacija obitelji Ljušaj, kreće sa svojim poslom.

Posao započinje s miješanjem finog brašna i vode prema prokušanim recepturama te završava širenjem opojnog mirisa raznih slatkih i slanih proizvoda. Svakodnevno se priprema svježe tijesto koje se ručno mijesi i oblikuje u željene forme i proizvode.

– Recepturu nismo mijenjali, držimo se starih, djedovih recepata za čije je vrijeme glavni i jedini način pripreme kruha bio onaj s kiselim tijestom, ističe Škeljzen Ljušaj, vlasnik Pekarnice Friško 77.

I zaista, nekad glavni i jedini način pripreme kruha, do nedavno gotovo zaboravljen, ponovno se vraća u svakodnevicu te postaje sve popularniji način pripreme. Kruh načinjen od kiselog tijesta daje specifičan okus, lakše je probavljiv, pruža bolju iskoristivost važnih mineralnih tvari i proteina, smanjuje glikemijski indeks kruha te produžuje njegovu trajnost i svakodnevno se ga može nabaviti u pekarnici Friško 77.

Osim raznih vrsta kruha, u ponudi pekarne Friško su i razna slatka i slana peciva, sendviči, između kojih se nudi i sendvič od mesa ‘z tiblice te razne torte.

– Sve proizvode koje imamo u ponudi, pripremamo i u većim količinama po narudžbi za razna druženja, slavlja i ostale potrebe naših sugrađana, zaključuju naši sugovornici Ljušaj.

U nastavku pogldajte veliku fotogaleriju: 

>> PEKARNICA FRIŠKO 77 Novootvoreno na Trgu Eugena Kvaternika 5


 


 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije