Zadovoljan zaposlenik, uspješan poslodavac

LUCIJA JALŠOVEC I DAMIR TOMAŠIĆ Cool je raditi u Sobočanu za velike svjetske brandove!

Biti odgovoran i poželjan poslodavac danas je u strateškim promišljanjima većine tvrtki, ali to ne uspijeva baš svima

Dobitna kombinacija uključuje znanje, razumijevanje, podršku i poticaj na svim razinama kompanijske organizacije. Kao obiteljska i društveno odgovorna kompanija, Sobočan posebno brine o svojim zaposlenicima te zajedno s njima gradi budućnost. Ne čudi stoga da je većina zaposlenih u Sobočanu lojalna kompaniji dugi niz godina i da su mnogi od “prvih koraka” u Sobočanu, učeći i usavršavajući se, napredovali do voditeljskih pozicija.

Među njima je i Damir Tomašić, voditelj odjela Plexija u Sobočanu.

“Radim u Sobočanu skoro 10 godina i imao sam priliku puno učiti i napredovati. Počeo sam kao djelatnik u proizvodnji na ugradnji el. elemenata da bi do danas napredovao do voditelja odjela. Kad sam došao u Sobočan, u odjelu Plexija bila su dva djelatnika, a danas nas je deset. Uz vrhunske i moderne strojeve danas smo u mogućnosti izraditi gotovo sve proizvode prema zahtjevu naših kupaca”, kaže Damir.

Odmah nakon srednje škole u Sobočan je stigla i Lucija Jalšovec.

“Počela sam raditi u odjelu pakiranja te nakon godinu dana nastavila rad u skladištu gdje sam skoro već tri godine. Na meni je učiti i dokazivati se pa daljnje napredovanje neće izostati”, ističe Lucija.

Svima koji žele učiti i usavršavati se, Sobočan omogućuje brojne edukacije, kako unutar tvrtke, tako i u suradnji s vanjskim partnerima. To se odnosi i na upravljanje složenim sustavima te modernim strojevima. Tako je u tehnološki i proizvodni proces Sobočana uveden i novi program ERP za koji su bile potrebne edukacije kako bi ga djelatnici što bolje razumjeli i njime ovladali.

“Sve dnevne obaveze lakše je obavljati uz najnovije strojeve što znatno olakšava i ubrzava poslovne procese. Također, koristimo najmodernije programe za lakše praćenje i organizaciju proizvodnje”, kaže Damir.

U Sobočanu svojim djelatnicima pristupaju kao članovima obitelji, dijeleći s njima lijepe trenutke, ali i one izazovne. Ugodna i pozitivna radna atmosfera jedan je od najjačih aduta Sobočana koje zaposlenici često i rado ističu.

“U našem timu Skladište vlada uvijek pozitivna atmosfera zbog odličnih odnosa među zaposlenicima te ponajviše zbog mladog i vedrog duha mog kolege Benjamina i mene. Šefovi uvijek izlaze u susret te su uvijek voljni pomoći u bilo kakvoj situaciji”, navodi Lucija, dok Damir dodaje kako dobroj atmosferi pridonose i interna druženja te sportski susreti koje Sobočan svake godine organizira za svoje djelatnike.

Među 200 zaposlenih u Sobočanu puno je mladih ljudi koji su se pridružili timu odmah nakon školovanja te svoju budućnosti vide baš u ovoj međimurskoj tvrtki.

U čemu je tajna, otkriva Damir Tomašić:

“Odlični uvjeti rada, odlična atmosfera i još nešto – baš je cool raditi u Sobočanu i to za mnoge svjetski poznate brendove!”

Najnovije