PONUDIMO VIŠE IV

PONUDIMO VIŠE IV Članovi DOSTI Međimurske županije posjetili čokolateriju Hedona u Križevcima

Dana 05. listopada 2021. godine organiziran je jednodnevni izlet u Križevce, u sklopu provedbe druge godine programa "PONUDIMO VIŠE IV" financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Uz ostale razne aktivnosti na programu, u cilju uključivanja OSI u društveni život, planirana je organizacija izleta na mjesta prilagođena osobama s invaliditetom.
Ovaj put su naši korisnici poludnevnog boravka posjetili Križevačku čokolateriju, Hedonu.

Hedona je svoju slatku priču započela u 60 kvadrata i sa 6 zaposlenih, od kojih su 4 djelatnika bila s invaliditetom. Ideje mijenjaju svijet, u njihovom slučaju, čine ga slađim i tolerantnijim. Hedona ističe i naglašava razvojne potencijale svojih djelatnika, a dobit koju društveno poduzeće ostvaruje, reinvestira upravo kroz njihovu edukaciju, razvoj i rast. Danas imaju više od 50 % zaposlenih osoba s invaliditetom. Djelatnici Hedone proizvode čokolade, praline, personalizirane čokoladice i lizalice. U doba Covid-19 morali su se snaći pa su svoju proizvodnju proširili te danas proizvode platnene torbe na koje tiskaju svoj logo. 

Nakon posjeta čokolateriji i druženja uz fine poslastice Čoko bara te ručka, članovi su prošetali Križevcima te razgledali znamenitosti. Bogatiji za još jedno iskustvo puni dojmova vratili su se kući. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije