BICIKLIJADA

BICIKLIJADA AMAZON OF EUROPE Krenule prijave za kružnu vožnju od Murskog Središća do Podturna i natrag

​Turistička zajednica Međimurske Županije poziva Vas na biciklijadu "Amazon of Europe", zajedničku kružnu vožnju od Murskog Središća do Podturna i natrag, u subotu 25. rujna 2021. godine.

Biciklistički događaj je dio međunarodnog biciklističkog festivala Amazon of Europe, a koji se održava kroz više događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji. Organizator biciklijade je Turistička zajednica Međimurske Županije. Cilj biciklijade je upoznavanja područja uz rijeku Muru kao uzbudljive biciklističke destinacije, upoznavanje s projektom Amazon of Europe i novo trasirane biciklističke staze “Amazon of Europe bike trail”, kao i promicanje i jačanje prekogranične suradnje.

Okupljanje je predviđeno na šetnici u Murskom Središću ispred Beach bara “Trska” od 9:00 sati. Start vožnje predviđen je u 10:00 sati. Ruta će prolaziti kroz Mursko Središće, Peklenicu, Križovec, Miklavec, Podturen, Sivicu, Remis, Gornji Kraljevec, Vratišinec, Brodec, Brezje te Mursko Središće. Ruta prolazi većim dijelom makadamskim cestama i stazama, te je pogodna za trekking i MTB bicikle. Kraći odmor za sudionike će biti u Podturnu uz Muru dok će na cilju u Murskom Središću biti okrjepa za sve sudionike.

Karta rute: https://www.bikemap.net/en/r/8175117/#11.64/46.4846/16.4858

Prijave se zaprimaju do 23.9.2021. godine na tzmedimurje@gmail.com, na telefon 040/310-071 ili  preko društvenih mreža Turističke zajednice Međimurske županije (Visit Međimurje). Broj mjesta je ograničen.

Amazon of Europe Bike trail je projekt sufinanciran sredstvima transnacionalnog programa Interreg Danube, koji uz suradnju organizacija iz pet zemalja ima za cilj uspostaviti međunarodno prepoznat i održiv cikloturistički proizvod na području budućeg 5-državnog UNESCO rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav. Više informacija o projektu možete pronaći na službenim web stranicama ili na facebook mreži.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije