DOSTI

PROJEKT ‘Za bolji život III’ usmjeren na razvoj usluge osobne asistencije za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije provodi Projekt "Za bolji život III" koji je usmjeren na razvoj usluge osobne asistencije za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta

Sam projekt je u stopostotnom iznosu financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom faza II”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.495.900,00 kuna.

Podrškom i pomoći osobnog asistenta omogućava se i potiče socijalno uključivanje korisnika u različite društvene i kulturne aktivnosti i postiže se veća samostalnost i neovisnost osoba s invaliditetom. Usluga osobne asistencije predstavlja pomoć ne samo osobi s invaliditetom već i cijeloj njezinoj okolini. Ovom prilikom predstavljamo vam korisnicu usluge osobne asistncije Nadu Leiner i njezinu osobnu asistenticu Božicu Pintarić.

Božica je Nadina asistentica od kraja prošle godine. Njih dvije jako se dobro slažu i razumiju. Božica svaki Nadin trenutak tuge pretvori u veselje i radost. Kako vrijeme odmiče Božica i Nada su postale prave prijateljice.  Božica napominje da joj ništa nije teško odraditi, vjeruje da svojom pomoći ostavlja mogućnost Nadi da ostane što dulje živjeti u svom domu, bez straha od institucionlnog zbrinjavanja. Podškom u svakodnevnim aktivnostima uvelike olakšava život korisnici usluge osobne asistencije.

Nada napominje da joj je usluga osobne asistencije obogatila život i da je na ovoj usluzi od srca zahvalna. Podrškom osobne asistnctice omogućena joj je uklučenost u društvene aktivnosti.

Usluga osobne asistencije je jedna od najvažnijih socijalnih usluga jer izravno doprinosi poboljšanju kvalitete života i socijalnom uključivanju osoba sa invaliditetom. Ovom uslugom se također omogućuje obiteljima korisnika pristup zapošljavanju, radu kao i kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena te usklađivanje svakodnevnih obaveza i aktivnosti.

Najnovije