Ako noću u ruci držiš krijesnicu, vozač će te uočiti već na 150m udaljenosti

Imati krijesnicu u ruci je važno zato što: za utrošenih 10 kuna nećeš biti kažnjeni sa 300 kn, krijesnicu je obavezno upotrebljavati po Zakonu, si sigurniji u prometu noću i po magli, kiši, snijegu, mirnije čekate svog učenika kada znate da je vidljiv.

Prošle je godine u RH poginulo 105 pješaka i bilo je 1902 ozlijeđenih.

Svaka 3,5 dana u prosjeku u Hrvatskoj pogine jedan pješak a 5 ih dnevno bude ozlijeđeno.

Većina pješačkih nesreća sa smrtnim ishodom događa se u sumrak ili noću.

Pravilnom upotrebom reflektirajućih predmeta kod pješaka olakšava se i život vozača.
 


Zaštitimo se u prometu po mraku, krijesnica je najjeftinije osobno osiguranje života. Krijesnica je u Finskoj u upotrebi od davne 1965. godine i dosad nisu zabilježili slučaj poginulog pješaka koji je upotrebljavao krijesnicu.   


Iskoristite ovu priliku, naručite krijesnicu odmah kako bi i sami bili sigurniji u prometu. Ako vam se iz bilo kojeg razloga ne svidi krijesnica vratit ćemo vam novac bez pitanja.


Naručite ODMAH svoju krijesnicu po cijeni od 10,00 kn po komadu + troškovi poštarine na mob ili sms : 098 312 141, email: info@krijesnica.info

Svi moramo imati krijesnicu. Neka krijesnica bude obavezna oprema i svakog učenika. Za sebe i svoje najdraže osim narudžbom krijesnicu možete nabaviti i na benzinskim postajama Mo-Benz u Šenkovcu i Formula V u Nedelišću, Fotoland u sklopu Kauflanda, knjižara Domina-M i trgovina zdrave hrane Makrovita te u  elektrocentru Korunić.    

P.S. MUP RH prihvaća i podržava korištenje krijesnice kao predmet preventive u prometu pješaka noću te vas policija neće kazniti sa 300 kuna kao što stoji u Zakonu sve dok ste vidljivi sa krijesnicom.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije