RIBIČI KOTORIPSKOG SOMA

SKUPŠTINA Poseban pljesak reprezentativcima, pogotovo mladom Marku Horvatu

Prošle godine SRD Som imao je dva člana hrvatske reprezentacije - Ivicu Jakupaka i Marka Horvata

U subotu, 26. siječnja lanjski su rad sumirali članovi SRD Som Kotoriba. O minulim jednogodišnjim dostignućima govorio je predsjednik društva Dražen Kos. Istaknuo je što su sve radili kako bi unutrašnjost njihovoga doma bila što funkcionalnija, kako bi okoliš doma bio što uzorniji kao i Šudergraba kojom gospodare, a u nju su lani pustili i 450 kg šaranskog mlađa.

Požalio se kako im je dom godinama meta vandala glede čega trpe dosta materijalne štete. Tomu će pokušati stati na kraj uz pomoć Općine postavljen sustava video nadzora i alarma, a što im je obećao skupštini nazočan Roberto Ujlaki, zamjenik općinskog načelnika. 

U društvu radi 127 seniora, 1 junior i 28 kadeta. Blagajnik Željko Dolenec je rekao kako su lani ostvarili prihode u iznosu od 93.757.447 kuna, rashodi su im bili 91.131.05 kuna, a u ovu su godinu ušli s viškom od2.626,39 kuna. Od Općine su lani dobili 32.000 kuna, skupljanjem starog željeza zaradili su 19.225 kuna. Ove godine planiraju prihode od 89.700 kuna. Najviše, 30.000 kuna očekuju od Općine Kotoriba, a 21.000 kuna od prodaje ribolovnica. Najveći dio troškova u visini od 42.000 kuna predstavljat će im izdaci za natjecanje.

Kako dalje? Program rada za ovu godinu je sazdan od 21 odrednice i on je nastavak kontinuiteta. Na skupštini je pljesak upućen seniorskom reprezentativcu Ivici Jakupaku te mladom reprezentativcu U-20 Marku Horvatu.

Nastavljajući dobrim radom 2018. godine dvoje natjecatelja iz našeg društva je  bilo na svjetskim prvenstvima u sastavu reprezentacija. Marko Horvat natjecatelj u kategoriji  U-20 mjesec kolovoz će pamtiti nastupom s reprezentacijom u Italiji, kao već stalni reprezentativac. Na jednom od vrlo teških natjecanja na nepoznatoj vodi reprezentacija U-15 je na Svjetskom prvenstvu u Italiji osvojila 10. mjesto, a Marko je pojedinačno bio odličan  19.  

Drago Filipašić, predsjednik Natjecateljske komisije u SRD, je dodao kako je Ivica Jakupak  kao natjecatelj dva puta je bio reprezentativac. Prvi je puta bio na Europskom prvenstvu u Sloveniji u Radeču, a drugi puta na Svjetskom prvenstvu u Portugalu. 

Govoreći o ostalim vrstama natjecanja, a bilo ih je veliki broj, Filipašić je kazao kako su se ona odvijala preko prijateljskih ogleda, službenih kup natjecanja seniora, natjecanja mladeži, ligaška natjecanja seniora i prvenstva Hrvatske u konkurenciji veterana.

Smatramo kako valja nešto više reći o natjecanju u najelitnijem natjecanju hrvatskih ribolovaca.

– 1. seniorska ekipa natjecala se u 1.hrvatskoj ligi HŠRS-a u kojoj se natječe 12 ekipa. Od 2015. godine lovi se 12, a ne 8 kola lige, što je dodatno financijsko i organizacijsko opterećenje. Zbog  našeg prošlogodišnjeg  osrednjeg  plasmana,  prvenstveni nam je cilj bio posložiti ekipu i sve natjecatelje uključiti u natjecanja, sigurno i kvalitetno završiti sezonu, ali i  boriti se za sam vrh ljestvice. Stav je Društva i samih natjecatelja da se natječemo sa svojim Som-ovim kotoripskim natjecateljima bez obzira na rezultate i od toga ne odustajemo – poručio je.

Ekipa se natjecala u sastavu: Ivica Jakupak, Ivica Horvat, Dražen Kos, Vanja Radmanić i Oliver Pogorelec te kapetan Drago Filipašić.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije