Euroton d.o.o. povukao novac iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

Poduzeće Euroton d.o.o. već se dugi niz godina uspješno bavi proizvodnjom namještaja i opreme, te osim same proizvodnje pruža i usluge projektiranja i inženjeringa.

Uspjeh u poslovanju, rezultat je kako politike kvalitete, tako i stalno praćenje trendova te ulaganju u edukaciju ljudi i tehnologiju.

U tom smislu poduzeće je projekt “Jačanje konkurentnosti i proširenje kapaciteta proizvodnje poduzeća Euroton d.o.o. ulaganjem u kupnju novih strojeva” prijavilo na natječaj E-impuls s ciljem još većeg unaprjeđenja svoga poslovanja.

Radi se o nabavi sljedećih strojeva:

1.) Kombinirani stroj debljača i blanjalica, koji služi za preciznu i kvalitetnu obradu masivnog drveta u proizvodnji namještaja, a koji ima mogućnost elektronskog podešavanja visine i terse rezila.
2.) Rubna brusilica, stroj koji služi za obradu drvenih pozicija preciznim i finim brušenjima kod proizvodnje masivnog namještaja. Radi se o vrlo robusnom stroju velike produktivnosti.
3.) Formatna pila, stroj koji služi za izradu pločastog namještaja preciznim rezanjima i iskrojavanjima. Stroj ima CN kontrolu rezanja i podešavanja kutova s elektronsko motornim posmakom, full suport sistem, mogućnost usklađivanja kutova i posmaka s digitalnim očitavanjima preko touch skrina povezanim s CN procesorom. Stroj je izuzetno visoke preciznosti.

Navedeni strojevi namijenjeni su prvenstveno za poboljšanje tehnoloških mogućnosti, preciznosti izrade i većoj produktivnosti u drvnom pogonu.

Radi se o novim strojevima EU porijekla s C.E. certifikatima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 412.437,50 kn pri čemu je odobreno 280.457,50 kn bespovratnih sredstava. Provedba projekta je započela u listopadu 2017.g., a projekt završava u svibnju 2018.g.

Najnovije