Želite izgledati poput Hane Hegedušić? Vježbajte u Urban Fitu u Čakovcu

Želite li izgledati dobro i sjajiti poput Hane Hegedušić, vježbajte u Fitness studiju Urban Fit na čakovečkom Jugu

Vježbate li neki od mnogobrojnih grupnih programa koji se nude u Fitness studiju Urban Fit u Centru “Jug” (bivši Betex, pri kat) ili ste se odlučili za osobni trening, funkcionalni trening pod stručnim okom iskusnih certificiranih trenera, osim dobrog izgleda uvjerili ste se sigurno kako vježbanje nosi i mnogobrojne dodatne dobrobiti za vaš organizam.

Iako se mnogi uhvate vježbanja samo kako bi izgubili višak kilograma, tjelovježba je mnogo više od dobre linije i zadovoljnog onim što vidimo u ogledalu. Vježbanjem postajemo sretniji i opušteniji. Tjelesnom aktivnošću se oslobađaju endorfini – kemikalije u mozgu koje mogu poboljšati vaše raspoloženje i učiniti vas sretnijima. Uz to raspršuju stres, pojačavaju samopoštovanje i samopouzdanje.

Znanstveno je dokazano da vježbanje povećava neurotransmitere, poput serotonina i dopamina, koji vraćaju osmijeh na lice i omogućuju bolji san.

Vježbanjem osiguravate zdravu kožu koja sjaji i čini vas mlađima. Znojenjem i povećanom cirkulacijom iz kože se izbacuju štetne tvari, nečištoće i otrovi, a istovremeno joj se dostavlja više zdravih nutrijenata. Vježbanje vas štiti od bolesti. Povećana temperatura tijela tijekom umjerenog vježbanja otežava preživljavanje određenih upala u našem tijelu. Povećava i brzinu kojim protutijela prolaze kroz krvotok, što rezultira boljim imunitetom i učinkovitijom borbom protiv bolesti.

Znojenje u teretani jamči vam i bolji seks. Istraživanja su dokazala da se redovitim vježbanjem povećava razina testosterona u tijelu. S obzirom na to da upravo ovaj hormon igra ključnu ulogu u povećavanju seksualne želje i performansama- više vježbe znači više dobrog seksa.

Vježbanje je važno u borbi protiv osteoporoze. Trčanje, plesanje, dizanje utega, hodanje, joga jačaju naše kosti. Kosti se prilikom vježbanja prilagođavaju utjecaju naše težine i mišićima tako da tvore više koštanih stanica i na taj način ojačavaju kosti i povećavaju njihovu gustoću. Iako je bitan naš ulog do kraja 20-ih godina u strukturu kostiju, pravilnom prehranom i redovitom tjelovježbom možemo malo utjecati na izgled našeg kostura. Gustim i jakim kostima možete smanjiti rizik od prijeloma i osteoporoze.

No, vratimo se na početak naše priče. Uz sve spomenuto, redovito znojenje u Fitness studiju u kojem vas vode profesionalci poput trenera u Urban Fitu, dovodi nas do onoga zbog čega većina nas i odluči ležanje na trosjedu zamijeniti “mukom u teretani”- gubitka kilograma i savršenog tijela.

Kad ste stručno vođeni vaše tijelo se formira baš kako priželjkujete i kako ste zamislili da bi ono trebalo izgledati. Uz stručne preporuke za pravilnu prehranu i jelovnike bogatih nutritivnih vrijednosti u Fitness studiju Urban fit jamče se rezultati.

TERETANA:

Funkcionalni trening
Osobni trening
Tabata trening
Kardio trening
Intervalni trening

GRUPNI PROGRAMI:

Cage functional circuit
Body workout
Step aerobic
Zumba
Kundalini yoga

Najnovije