Speedway svjetsko prvenstvo: vozači iz 13 zemalja svijeta!

Otvorenje speedway sezone na stadionu Milenium utrkom svjetskog prvenstva bit će pravi spektakl za ljubitelje sporta koji ne poznaje kočnice, već samo kvačilo i gas.

Speedway je specifična motociklistička disciplina koja se kod nas već jedanaestu godinu zaredom vozi na jednoj od najljepših staza u Europi, u Donjem Kraljevcu, a ove godine utrke počinju u subotu, 28. svibnja! Osamnaest vozača iz trinaest zemalja svijeta dolazi na utrku kvalifikacija za Grand Prix, a da je konkurencija iznimno jaka, dokazuju i imena vozača kao što su Kenneth Bjerre, Martin Vaculik, Hans Andersen, Piotr Pawlicki, Peter Ljung, Andriy Karpov, Krzysztof Kasprzak.. te naš predstavnik Jurica Pavlic!

Stadion se otvara u 17 sati, a možete doći na druženje s vozačima te dobiti njihov autogram u 18:10, dok je početak utrke najavljen za 19 sati. Cijene ulaznica kreću se od 50 do 120 kuna, a sve osnovne škole u Međimurju dobile su besplatne ulaznice za svoje učenike i učitelje te se očekuje nekoliko stotina djece na tribinama.

‘Imati na jednom mjestu, u jednom natjecanju vozače iz Australije, Njemačke, Danske, Švedske, Ukrajine, Poljske, Latvije, Finske, Slovačke, Velike Britanije, Mađarske, Češke i Hrvatske, velika je stvar za ovaj sport, ali i cijelu regiju. Sport povezuje ljude na pozitivan način, očekujemo navijače iz susjednih zemalja, ali isto tako vjerujem u naše Međimurce da neće propustiti ovakav događaj u našem kraju.’ – Darija Pavlic iz speedway kluba Unia.

Startna lista za 28. svibnja 2016.:

1. Kenneth Bjerre (Danska)
2. Krzysztof Buczkowski (Poljska)
3. Peter Ljung (Švedska)
4. Kim Nilsson (Švedska)
5. Andzejs Lebedevs (Latvija)
6. Krzysztof Kasprzak (Poljska)
7. Hans Andersen (Danska)
8. Piotr Pawlicki (Poljska)
9. Joszef Tabaka (Mađarska)
10. Timo Lahti (Finska)
11. Jurica Pavlic (Hrvatska)
12. Kai Huckenbeck (Njemačka)
13. Andriy Karpov (Ukrajina)
14. Vaclav Milik (Češka)
15. Martin Vaculik (Slovačka)
16. Sam Masters (Australija)
17. Anders Thomsen (Danska)
18. Daniel King (Velika Britanija)

Najnovije