Intervju s Graciom Petek – mladom kreativkom prirodne kozmetike Kiwi

Svjedoci smo da se vremena mijenjaju te se ljudi polako vraćaju prirodi i prirodnim proizvodima. Svatko od nas se bar jednom zapitao što stavlja na svoje tijelo i kako to djeluje na njega. Na policama dućana možemo pronaći kozmetičke proizvode koje svakodnevno koristimo ponekad i ne razmišljajući o njihovom kemijskom sastavu. Želite se okrenuti alternativi ali neznate odakle početi? Odgovor se krije iza imena Kiwi, mlade kreativke Gracie Petek koja je pokrenula vlastiti brand prirodne kozmetike.

Ugodna atmosfera u njezinom radnom okruženja namamila nas je da se upoznamo s ljepotom prirodnih kozmetičkih proizvoda. Gracia je certificirani aromaterapeut i cijeli život je okrenuta prirodnim metodama liječenja. Kratki intervju dočarat će vam kako prirodna kozmetika djeluje na sva naša osjetila.

Odakle ideja za proizvodnju prirodne kozmetike?

Svi smo mi po prirodi stvaraoci, a od kad znam za sebe nešto stvaram. Prirodna kozmetika je idealan spoj znanja kojeg sam stekla i kreativnosti. Uz to kad znaš da nekome možeš pomoći onda je to prava uživancija koja me motivira.

Kako je nastalo ime Kiwi?

Kao što sam već rekla, imam stalnu potrebu nešto stvarati, pa sam nagomilala podosta toga doma i na nagovor prijatelja i mog partnera sam krenula neke stvari prikazivati javnosti. Naravno za to sam trebala neko ime. Ovdje kreće prava komedija – Jednog sunčanog popodneva, na terasi nadkrivenom kivijem, pričali smo Jurica i ja o mogućim imenima i tad ko iz vedra neba kivi Juricu pogodi u glavu, pa još jedan i eto imena. Kiwi je pronašao nas. 🙂

Zašto je prirodna kozmetika bolja od kozmetike koja se nalazi u dućanima?

Na ovo pitanje bih mogla napisati knjigu, ali pokušat ću sažeti neke svoje stavove. Kao prvo, nije sva prirodna kozmetika, tj. ona koja se tako prikazuje zaista prirodna. Meni osobno najdraža i ona koja je sam vrh kozmetike je prirodna individualna aromakozmetika koja je rađena isključivo za jednu osobu i njene potrebe, od najboljih hladno tještenih ulja, hidrolata, visokokvalitetnih eteričnih ulja, aromaterapijske kvalitete, prirodnih ekstrakata i dodataka. Takva aromakozmetika ne sadrži konzervanse, umjetna bojila, naftne derivate, jeftine rafinirane sirovine, sintetske mirise. Prava prirodna kozmetika je živa, posjeduje svojevrsnu “inteligenciju” a to se itekako osjeti na koži i općenito na cijelom organizmu. Još jedna važna razlika je i ona energetska. Svaki proizvod nosi svoju energiju, energiju onog tko ga je radio. Proizvodi koji su napravljeni na traci, automatizirano su mrtvi, jednostavno nam ništa ne mogu pružiti zato ja u svaki svoj proizvod dajem i dio svoje duše i ljubavi i osobito pazim na svoje stanje, misli i emocije prilikom izrade preparata. Sigurno se pitate zašto? Je li ona prolupala? Ma ne, sjetite se jednostavnog primjera kad kuhate ručak rastreseni i mislima koje lutaju na neku drugu stvar – taj ručak baš ne ispadne nešto jel da?! Sigurna sam da ste doživjeli takvu situaciju a tako je i sa svim predmetima koje svakodnevno koristimo i upravo sam zato veliki zagovornik malih manufaktura.

Kako nastaju tvoji proizvodi?

Prvo je ideja, pa malo kopkanja, čitanja, traženja, napišem recept i bacam se na posao. Priprema je dosta važan dio jer su sastojci za izradu ponekad vrtoglavo skupi. Sva sreća da imam solidno znanje iz kemije pa mi većinu puta ispadne onako kako sam zamislila. Sama izrada je poput kuhanja, naravno sa preciznim instrumentima i u sterilinim uvjetima.

U skoroj budućnosti planiraš provoditi radionice pa nam ukratko objasni o čemu se radi?

Svi oni koji žele naučiti kako izraditi svoje prirodne preparate su dobrodošli. Na radionici ćemo učiti malo o sirovinama, teoriji, a naravno najveći dio će biti posvećen upravo izradi preparata. Svaki polaznik će dobiti materijale i recepte, te preparate koje ćemo izraditi nosi sa sobom kući. Cijene radionice će biti od 200kn nadalje a to naravno ovisi o temi i izradi preparata.

Tvoja ponuda je šarolika, što sve radiš?

Doma koristimo samo naše proizvode pa mogu navesti popis: pasta za zube, deodorant, mljeko za skidanje šminke, sapun, šampon, regenerator, gel za tuširanje, sol za kupanje, šumeće kuglice za kupanje, masažne pločice, mlijeko za tijelo, kreme za lice, kreme za ruke, bb krema, puder, maskara, sjajilo za usne, deterdžent za rublje, omekšivač, sva sredstva za čišćenje, prirodne boje za kolače, prirodne jestive vodene boje za djecu, sredstvo za wc školjku i prehrana za biljke.

Što je aromaterapija i kako djeluje na tijelo?

Aromaterapija je kontrolirano korištenje eteričnih ulja u svrhu poboljšanja i/ili unapređenja fizičkog,mentalnog i emotivnog zdravlja. Eterična ulja imaju sposobnost na jedan fin i suptilan način potaknuti promjene u našem tijelu i nama samima kao cjelovitom biću. Djeluju na sve razine čovjekovog postojanja jer su živa, posjeduju svoj karakter i jednostavno su divna. Mogu se koristi za gotovo sve fizičke i emocionalne tegobe. Izvrsna su kod svih vrsta prehlada, gljivičnih infekcija, reumatskih bolova, povišenog krvnog tlaka, nesanice, proširenih vena, gastritisa i tako popis ide u nedogled. Prava aromaterapijska masaža, sa pravim eteričnim uljima je predivno iskustvo koje jednostavno morate isprobati. Aromaterapija nije samo mirisna lampica ili aromaterapijska masaža s gotovim mješavinama eteričnih ulja – aromaterapija je terapeutska vještina. Klijentu se pristupa cjelovito, od detaljnog razgovora, masaže, pripravci, savjeti vezani uz prehranu i čajne mješavine.

Pred otvorenje je bilo u mladenačkom duhu jer su Kiwi posjetila djeca iz OŠ ‘Antun Nemčić Gostovinski’ Koprivnica područna škola Reka. Gracia je osnovnoškolcima priredila radionicu na kojoj su izrađivali šumeće kuglice za kupanje, sapunčiće, prirodne enzime u sklopu projekta ‘Svaki tjedan deterdžent jedan’.

Za sve zainteresirane ljubitelje prirodnog, Kiwi će svoja vrata otvoriti 6. svibnja 2016. godine u 16:00 sati, gdje ćete imati priliku porazgovarati s Graciom i upoznati se s preparatima i izradom prirodnih proizvoda napravljenih za svakog individualno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije