Sanjica Rak među prvim dermoestetičarima u Hrvatskoj

>> Sanjica Rak među prvim dermoestetičarima u Hrvatskoj

Vlasnica kozmetičkog salona Venera, nakon godinu dana školovanja na Slovenskoj Akademiji Aikon, ponosno nosi novu titulu dermoestetičara.

Ugodna atmosfera kozmetičkog salona bila je pogodna za razgovor i druženje sa Sanjicom, koja je otkrila detalje iz svijeta dermo estetike.

Koja je razlika između kozmetičara i dermoestetičara?

Mi radimo tretmane lica i rješavamo problematiku kože. To je veći rang od domene kozmetičar. Ne radimo klasična čišćenja lica kako su se nekad radila i kako su ljudi navikli primjerice iglicama, nego se radi putem preparata.

O kakvom se procesu čišćenja lica radi?

To je nešto drugačiji proces gdje se prvo prepoznaje problematika kože i problem se rješava iz dubine. Dakle, mi prepoznajemo problem koji je u koži i onda ga rješavamo. To je dugoročan proces koji se ne može riješiti s jednim dolaskom. Klijent prvo dođe na konzultacije, gdje je na licu mjesta upoznat s tom informacijom. Klijent mora biti spreman na sudjelovanje, jer inače neće biti željeni rezultati. U svrhu poboljšavanja stanja kože savjetujemo o načinu prehrane s pomoću dodavanja vitamina i minerala. Ponekad moramo promijeniti redoslijed tretmana jer svaka koža drugačije reagira.

Koja je najčešća vrsta problematike kože?

Najčešća problematika kože su akne, različite vrste dermatitisa i rozaceje.

Čega se sve klijent mora pridržavati kad počne s tretmanom?

Kao što sam već napomenula, radi se o dugoročnom procesu. Prvo pitamo klijenta koje je sve kozmetičke preparate koristio do sada. Pokušamo mu sugerirati što se sve može izbaciti. Vjerujte, njega kože kod kuće rješava pola problema. Cure se uglavnom ne konzultiraju s nekim nego odu u ljekarnu i kupe masu preparata koji im na kraju mogu napraviti više štete nego koristi.

Kako je izgledalo školovanje na Akademiji Aikon?

Položila sam ove godine ispit i završila školu za zvanje dermoestetičar, Slovenske Akademije Aikon. Sam način i pristup obrazovanju je drugačiji i funkcionalan. Školovanje je trajalo godinu dana, već pred sam kraj smo počele s korištenjem tih tretmana, nakon što smo se upoznale s kozmetikom. Naučile smo kako kvalitetno pristupiti njezi kože. U veljači su bili završni ispiti, sretna sam što sam položila i što je prošao onaj stres. Sad kad smo završile školu, imamo pravo upisati specijalizaciju, za jednu problematiku kože.

Što se novo uvodi u Vaš kozmetički salon?

Ove godine uvodimo dva nova aparata. Radi se o RF za lice i tijelo, i Crio za problematiku celulita i masnih naslaga. Također koristimo aparate s anti-age efektom.

Na kraju druženja, pridružila nam se i Nina Glamuzina Krajnc specijalist za dermadijagnostu koja radi na Akademiji Aikon.

Aikon derma sistem je prvi na svijetu koji uvodi kozmetičku terapiju sa jednim jako cjelovitim pristupom. Sadrži dijagnostiku, što znači da uzimamo sve parametre kako bi napravili dobru terapiju koja će prekinuti problematiku kože. Sistematski se uvode promjene za što bolje rezultate. Potrebno je puno znanja, naša profesija više nije samo na srednjoškolskoj razini nego je podignuta na akademski nivo. Sanjica Rak jedna je od prvih u Hrvatskoj koja uvodi ovakvu praksu u svoj salon, rekla je Nina Glamuzina Krajnc.

Preporučeno
Najnovije