Radio Megaton i dalje najslušaniji!

>> Radio Megaton i dalje najslušaniji!

Prema posljednjim istraživanjima slušanosti na području Varaždinske županije, u prvom kvartalu 2016. godine Radio Megaton je dodatno učvrstio vodeću poziciju, još se više odmaknuvši od konkurencije

Da je pred Megatonom blistava budućnost dalo se naslutiti još 2002. godine kada je ovaj Radio počeo s radom, a potvrdila su to već tadašnja prva istraživanja slušanosti pokazavši da ovaj Radio smješten u Cargovcu ‘ima dušu’, a što slušatelji nagrađuju vjernim ostankom uz frekvenciju od 104,9 MHz.

Mijenjale su se od tada brojne programske koncepcije, no topao pristup svakom slušatelju je ostao, pa je slušanost Radija Megaton iz godine u godinu, iz kvartala u kvartal – sve bolja. Slušatelji su se kroz 13 i pol godina (koliko Radio postoji) uvjerili u kvalitetu informativnog programa, u vrstan odabir glazbenih brojeva, a tu su i uvijek dobro raspoloženi voditelji.

Svaki dio programskog “mega-mozaika” na svome je mjestu, pa stoga i ne čude podaci dobiveni istraživanjem slušanosti za prvi kvartal ove godine. Prema Agenciji za istraživanje tržišta De Facto iz Zagreba, Radio Megaton je najslušanija radio postaja na ovom području. Megaton u Varaždinskoj županiji u prosjeku sluša gotovo 58 tisuća slušatelja, a kada se tome pribroje i slušatelji iz Međimurja, kojih je gotovo 20 tisuća, frekvenciju od 104,9 MHz svakodnevno sluša 78 tisuća ljudi, s dnevnim dosegom od čak 100 tisuća slušatelja. I u samom gradu Varaždinu Radio Megaton je u prvom kvartalu ove godine najslušaniji s preko 11 tisuća slušatelja, pokazuju istraživanja slušanosti.

>>> Podaci o slušanosti radio postaja 1. ožujka 2016. godine Varaždinska županija (PDF)

Kako bi se nagradilo povjerenje tisuća i tisuća slušatelja, tim Radija Megaton je osmislio nagradnu igru ‘Ususret proljeću uz najbolji radio’.

Riječ je o nagradnoj igri u okviru koje su kroz pet tjedana održavanja podijeljene vrijedne nagrade i to: mobitel (u vrijednosti 1.400 kuna) koji je osvojio Marijan Miko iz Sračinca, televizor (vrijedan 2.200 kuna) je osvojila Ljubica Šinko iz Vidovca, bicikl (vrijedan 2.200 kuna) dobio je Mihael Sačić iz Nedeljanca, set kuhinjskih aparata (vrijednosti 1.500 kuna) je osvojila Vesna Fajfar iz Sračinca, dok je putovanje u Prag za dvije osobe od 13. do 15. svibnja (vrijednosti 1.980 kuna) osvojila Karmen Kaniški iz Lužana Biškupečkog.

Teško se na prvom mjestu održati duže vrijeme, no Megatonu to uspijeva već više od 7 godina što su prepoznali brojni oglašivači uvjerivši se u povoljan efekt suradnje. Ostanak na vrhu slušanosti glavni je prioritet i ubuduće.

Najnovije