Ambiciozni proračuni najistočnijih općina u Međimurju

Na svojim posljednim ovogodišnjim sjednicama općinska vijeća Donje Dubrave, Donjeg Vidovca, Svete Marije i Kotoribe donijela su proračune za 2016. godinu. Na sjednicama se moglo čuti da su proračuni ambiciozni, no da bi se nešto napravilo i kandidiralo prema ministarstvima i EU fondovima mora biti uvršteno u najvažniji općinski dokument.

Na prihodobnim stranama najviše se sredstava očekuje od poreznih prihoda te EU fondova, državnog i županijskog proračuna. Prema novoj zakonskoj regulativi u isti su od iduće godine uručunati prihodi i rashodi proračunskih korisnika. U ovim općina radi se o dječjim vrtićima i kotoripskoj Knjižnici.

Općina Sveta Marija na prihodovnoj strani očekuje 7,1 milijun kuna. U naselju Sveta Marija prioritet je izgradnje dijela ceste od Svete Marije do željezničke stanice, uređenje Street workout parka, uređenje prilaza groblju i završetak izgradnje tržnice. U Donjem Mihaljevcu planiraju urediti Čakovečku ulici, park u Ulici Andrije Habuša i okoliš oko Doma kulture.

Proračun Općine Donji Vidovec je 3,9 milijuna kuna. Među prioritetima je uređenje i otvaranje stomatološke ambulante, daljnje uređenje Doma kulture, izgradnja kanalizacijke mreže i uređenje Poduzetničke zone.

U Općini Donja Dubrava izglasan je proračun u visini 4.3 milijuna kuna. U planu za iduću godinu je uređenje infrastrukture u Gospodarkoj zoni, rekonstrukcija javne rasvjete, uređenje šetnice dr. Zvonimira Bartolića i dvorišta Doma kulture Zalan.

Općina Kotoriba na prihodovnoj i rashodovnoj strani proračun planira u visini odgotovo 15 milijuna kuna. Od planiranih investicija u idućoj godini treba izdvojiti rekonstrukciju postojećih ulica, daljnje uređenje i parcelacija Poduzetničke zone Jug te uređnje tržnice, trgai izgradnja poslovnog prostora u centru mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije