DAN VATROGASTVA Mimohod vatrogasnih vozila na istoku Međimurja

2010. godine je Vatrogasna zajednica područja općina Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija pokrenula smotru vatrogasnih vozila. Upriličena je uz Dan vatrogastva 4. svibnja.

Namjera im je bila stanovništvo ovoga područja pokazati s kojim vozilima pojedina DVD sudjeluju u pojedinim intervencijama, a s godinama i pokazati kako se mijenja njihov vozni park.

Mimohod vozila se sastoji od obilaska kolone tih vozila svim donjomeđimurskim naseljima od Donjeg Mihaljevca do Donje Dubrave, a preko Svete Marije, Donjeg Vidovca i Kotoribe.

Svake godine njihov je start u drugoj sredini. Tako će ove godine on biti u Kotoribi gdje je sve i započelo. Motorizirana kolona će potom cestom za Donji Vidovec do Svete Marije i Donjeg Mihaljeva odakle će cestom uz kanal HE Dubrava krenuti u Donju Dubravu gdje će sve vozače i njihova vozila ugostiti tamošnje DVD.

Start i cilj mimohoda izbrani su u sredinama čija društva ove godine obilježavaju 130-te obljetnice osnutka i aktivnog djelovanja.

Mimohod će u Kotoribi započeti u nedjelju, 6. svibnja u 9 sati. Prolaskom kroz naselja na vozilima će biti uključene sirene ne bi li ljudi izašli na ulice, na trenutak ih pozdravili, a konačno i vidjeli na kakvu motoriziranu snagu mogu računati u slučaju najgorega.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije